Kako se pravilno sterilišu tegle: Ovako su to radile naše bake, a vi možete da iskoristite i mašinu za sudove

26.08.2022

12:41

0

Autor: Z.A.S.

Neke mašine za sudove imaju opciju za sterilizaciju, ali ukoliko je vaša nema, možete je uključiti na program za pranje na 70 stepeni

Kako se pravilno sterilišu tegle: Ovako su to radile naše bake, a vi možete da iskoristite i mašinu za sudove
Tegle - Copyright Pexels

Priprema zimnice je na pomolu, a tegle su jedna od najvažnijih stavki, što znači da je važno da ih pravilno sterilizujete.

Bez obzira na to šta planirate da spremate, postupak sterilizacije je uvek isti. Nikako nemojte preskakati ovaj korak, jer ukoliko tegle i flaše ne budu potpuno čiste, sav trud bi mogao da vam propadne.

Naše bake su koristile stare tehnike, a upravo one su se i pokazale kao najbolje. Ono što pre svega treba da uradite jeste da tegle i flaše dobro operete deterdžentom.

Profimedia
 

Nakon toga ih ostavite da se ocede, a zatim ih pažljivo obrišite čistom pamučnom krpom. Uključite rernu na 100 stepeni, poređajte tegle u pleh i to tako da im otvor bude okrenut na dole i ostavite ih da se greju oko 20 minuta. Staklo će biti vrelo i zato ih pažljivo izvadite i punite ih zimnicom dok su još tople.

Sterilizacija u mašini za sudove je još jedan način na koji možete da pripremite tegle i flaše za zimnicu. Ukoliko nemate mašinu koja ima opciju za sterilizaciju, uključite je na program koji pere sudove na 70 stepeni. Nakon što tegle budete oprali u mašini, sipajte u njih zimnicu.

Ukoliko želite da obavite dodatnu sterilizaciju, tegle napunjene zimnicom stavite u mašinu za sudove, a zatim mašinu uključite na program sa najvišom temperaturom, ali bez praška za pranje sudova.

Profimedia
 

Za dodatnu sterilizaciju, tegle napunjene zimnicom možete opet da stavite u mašinu za suđe pa uključite na program sa najvišom temperaturom, ali bez praška za pranje sudova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike