Recept dana: Džin-tonik čizkejk, osvežavajući letnji desert koji slama i najčvršće karaktere

14.08.2022

06:10

0

Autor: D. R.

Svi vole čizkejk, ali ovaj inspirisan popularnim letnjim koktelom biće vaša nova najdraža poslastica

Recept dana: Džin-tonik čizkejk, osvežavajući letnji desert koji slama i najčvršće karaktere
Kelly Home Chef - Copyright Printscreen/YouTube, Kelly Home Chef

Omiljeni džin-tonik dobio je svoju verziju deserta. Spoj hrskave podloge i kremastog, osvežavajućeg nadeva savršena je poslastica za ovo nedeljno popodne.

Ljubitelji džin-tonika i čizkejka biće ludi za ovom, dobijate najbolje od oba sveta u desertu iz snova.

Ovaj neverovatan džin-tonik kolač od sira je lako napraviti kod kuće sa minimalnim alatom, a najbolje od svega što nije potrebno da uključujete rernu.

Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije, krem sir zamenite sirom sa manje masnoće.

Sastojci:

Podloga:

  • 250 g petit keksa
  • 150 g maslaca
  • korica 1 limete

Nadev:

  • 150 ml džina
  • 150 ml tonika
  • 70 g šećera
  • 5 listića želatina
  • 5 kašika vode
  • 600 g krem sira
  • 300 ml slatke pavlake, ohlađene
  • 100 g šećera u prahu
  • sok 1 limete
  • 16 kriški limete
  • korica 1 limete
Unsplash
 

Priprema: 

Podloga

Usitnite keks u blenderu do teksture peska. Maslac otopite i dodajte keksu. Narendajte koru limete, ubacite u blender i još malo izmiksajte.

Smesu prebacite u kalup prečnika 26 centimetara. Utisnite prstima kako bi se uhvatila za zidove kalupa. Kalup prebacite u frižider dok pripremate nadev.

Nadev

Listiće želatine stavite u činiju i prelijte s vodom. Ostavite pet minuta da nabubre. 

U džezvu ili šerpicu sipajte džin, tonik i šećer. Zagrevajte na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi. Sklonite s vatre i ubacite nabubreli želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi, a onda ostavite sa strane.

Iscedite limetu čiju ste koricu narendali u podlogu. Slatku pavlaku izmiksajte u čvrst šlag.

U veću činiju stavite krem sir, šećer i sok limete te miksajte na srednjoj brzini 2-3 minuta. Smanjite brzinu miksanja i postepeno ulivajte mešavinu sa džinom. Na kraju nežno špatulom umešajte pripremljen šlag.

Rasporedite nadev po podlozi i stavite u frižider minimalno pet sati, najbolje preko noći. Pre posluživanja dekorišite tortu narendanom korom i kriškama limete.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike