Recept dana: Čizkejk s limunom, voćna, sveža i moćna poslastica koja se ne peče
Sprema se bukvalno za deset minuta
Nikad osta poslastca sa sirom, zato je na red opet došao čizkejk, ovoga puta sa limunom, da vas osveži i razneži u ovo čudno vreme. Sada imam recept za koji ne uključujete rernu, a spisak potrebnih sastojaka je zaista kratak, većinu njih imate već u frižideru, osim verovatno maskarponea, koji nije jeftin, a sa kojim svaki kolač postaje poslastičarska zvezda.
Ovaj mali čizkejk dovoljan je za šest ili osam porcija, pa je poslastica odlična da se porodica zasladi nakon subotnjeg ručka. Ukoliko vas je u kući više, uzmite veći kalup i prilagodite količinu sastojaka.
Sastojci:
- 120 g nekog keksa tipa ptibera ili plazme
- 50 g maslaca
- 30 g smeđeg šećera
- 350 g maskarponea ili kremastog sira
- 70 g šećera u prahu
- 90 ml soka od limuna
- korica 1 limuna
Priprema
1. Kalup za tortu prečnika 18 ili 20 cm obložite papirom za pečenje.
2. Keks fino sameljite. Maslac rastopite u tiganju i odmah umešajte šećer i keks.
3. Utapkajte smesu u pripremljeni kalup i stavite je u frižider.
4. Unutite maskarpone ili sir sa šećerom u prahu, pa dodajte koricu i sok limuna. Smesu rasporedite po podlozi od keksa, poravnajte i po želji ukrasite.
5. Stavite u frižider na najmanje dva sata i potom secite.
Bon appetit!
možete da pripremite i
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari