Želite svetlucava uskršnja jaja: Crveno i belo vino su i ovde vaši saveznici, a rezultat će vas oduševiti

22.04.2022

08:46

0

Ideja je bezbroj, vi samo treba da izaberete kakva jaja želite ove godine

Želite svetlucava uskršnja jaja: Crveno i belo vino su i ovde vaši saveznici, a rezultat će vas oduševiti
Uradi Sama- Ideje za kreativce - Copyright Printscreen/YouTube, Uradi Sama- Ideje za kreativce

Bez obzira da li jaja farbate prirodnim ili veštačkim bojama, svake godine pred Uskrs domaćice se trude da nekim novim motivom ili nijansama oplemene uskršnja jaja.

Pored tradicionalnih recepta za farbanje u lukovini sa listovima deteline, peršuna ili paprati, ili se odlučite za lepljenje presovanog cveća, evo još jednog originalnog načina, koji će sigurno učiniti da za ovogodišnji trud dobijete sve pohvale.

Kada su se pored standardnih kesica sa bojama za farbanje jaja pojavili i drugi zanimljivi ukrasi, poput šljokica, svi smo poželeli da ih isprobamo.

Ovako obojena jaja izgledaju lepo, ali čim ih uzmemo u ruke svuda ostavljaju šljokice, lepe se, što se nikome ne dopada.

Zato vam danas otkrivamo trik sa belim i crvenim vinom koji će učiniti da uskršnja jaja svetlucaju! 

Prvi je uz pomoć šećera i belog vina

Potrebno vam je: 500 ml belog vina, umesto soli 100 g šećera i jedna kesica boje za kolače u prahu ili boje za jaja u prahu.

Priprema: Sipajate vino u šerpu, dodajte šećer, pa ubacite jaja. Uključite ringlu pa jaja pospite bojom za kolače. Kuvajte na tihoj vatri oko pola sata bez poklopca, pa poklopite, sklonite sa ringle i ostavite da odstoji preko noći.

Printscreen/YouTube, Brzi recepti i saveti
 

Ujutro izvadite jaja na salvetu ili ubrus da se dobro osuše – kako se budu sušila, postajaće sjajna i svelucava od šećera!

Drugi način je farbanje crvenim vinom

Potrebno vam je: jaja i 0.75 l crvenog vina.

Priprema: Sipajte vino u šerpu i ubacite jaja. Takođe je potrebno da jaja pre farbanja budu neko vreme na sobnoj temperaturi. Neka se zajedno kuvaju sa vinom. Kada su gotova možete, po želji, da ih odmah izvadite, ili da ih ostavite da prenoće u vinu, zavisno od toga koliko želite da boja bude jaka.

Kada jaja premažete salvetom namočenom u ulju po njima će se pojaviti sitni kristali.

Što se tiče ukusa, jaja se ne osećaju na vino, nisu slatka, imaju sasvim normalan ukus kakav i treba da imaju jaja. Naravno, ako vam se jaje razbije tokom kuvanja, u tom slučaju će poprimiti ukus i miris vina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike