Recept dana: Posna projara sa mladim lukom, nestaće s vaše trpeze u trenu

03.04.2022

05:57

0

Jednostavna za pripremu, a svideće se svima

Recept dana: Posna projara sa mladim lukom, nestaće s vaše trpeze u trenu
projara sa mladim lukom razigrana kecelja - Copyright Printscreen/Instagram, razigrana_kecelja

Ko bi ujutru odeleo mirisu projare ili neke pite?

Kažu da kada pravite projaru nekome koga volite, onda ima sasvim poseban ukus.

S obzirom na to da post još uvek traje ova projara priprema se bez jaja, sira, jogurta, što je nikako ne čini manje ukusnom. Šta više, mladi luk joj daje posebnu notu.

Umesto mladog luka možete da dodati praziluk, papriku, kisele krastavce - dakle možete se igrati ukusima.


Sastojci:
  • 1 šolja (od 2dl) brašna tip 400 meko
  • 2 šolje projinog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2 kašike golice (pečene)
  • 2 kašike suncokreta (pečenog)
  • 1 kašika mlevenog lana
  • 1 struk mladog luka
  • 2 šolje kisele vode
  • pola šolje ulja
  • 1 kašičica soli
  • origano i peršun
  • slatka paprika
  • susam za posipanje

Priprema:

U vanglici prvo sastaviti suve sastojke i izmešati, pa dodati kiselu vodu i ulje i sve dobro sjediniti.

U pleh srednje veličine staviti pek papir pa sipati smesu, posuti susamom i slatkom papriko. Peći na 180°C, oko 25 - 30 minuta.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike