Recept dana: Posni čorbast pasulj - preukusan, jednostavan i izdašan ručak

24.03.2022

06:43

0

Posni čorbast pasulj podjednako je ukusan kao i mrsan, a priprema je nikad lakša

Recept dana: Posni čorbast pasulj - preukusan, jednostavan i izdašan ručak
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pasulj je jedno od omiljenih jela na našim prostosima. Može spremati na različite načine, postoje mnogobrojni recepti za pasulj i vrlo često je viđen na našim trpezama. 

Pripremljen u posnoj varijanti može da bude jednako ukusan kao i kada je pun mesa. Baš ovako su ga pravile naše bake za Uskršnji post, a uzrečica "prosto kao pasulj" definitivno je opravdana, jer se vrlo lako sprema. 

Sastojci:

  • 400 g pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 1 zelena paprika
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica aleve paprike
  • lovorov list
  • so, biber u zrnu

Priprema:

Pasulj operite i nalijte vodom, pa ostavite da se krčka sat vremena u poklopljenoj šerpi. Prospite tu vodu, pa nalijte novu. Dodajte sitno seckanu jednu glavicu crnog luka, šargarepu, koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list i zelenu papriku. Kuvajte još sat vremena na srednjoj temperatuti.

U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno seckanu drugu glavicu crnog luka, zatim dodajte brašno, seckani beli luk i kad porumeni, dodajte alevu papriku. Skinite sa vatre i sipajte u pasulj. Dodajte začin, mleveni biber i soli po potrebi.

Ostavite da vri još dva minuta i pasulj je gotov. Poslužite ga uz sezonsku salatu.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike