Ko nije vozio "Ladu", ne zna šta je propustio, kao ni njen vlasnik: Na prodaju nova Lada 1500 SPECIAL iz 1977. godine (FOTO)

06.02.2023

13:21

12

Autor: Z.A.S.

Prvobitni vlasnik nije uspeo da položi vozački ispit, pa je nikada nije ni vozio

Ko nije vozio "Ladu", ne zna šta je propustio, kao ni njen vlasnik: Na prodaju nova Lada 1500 SPECIAL iz 1977. godine (FOTO)
Copyright Privatna arhiva/Dušan Knežević

U moru raznih oglasa, i sami znate, uvek će se izdvojiti neki zanimljiv. Nekada to bude neobičan predmet, nekada simpatičan propratni tekst, nekada čudu ne možemo da se načudimo šta sve ljudi prodaju i za koji novac, a nekada naiđemo na pravi dragulj.

Prodaje se "lada 1500 Special" iz 1977. godine, glasi oglas - kratko i jasno. Vrsta vozila je limuzina, automobil je benzinac, a kilometraža - 1.000 km.

Privatna arhiva/Dušan Knežević
 

A cena? Za nekoga je, svakako, "sitnica" - vlasnik za ovaj, maltene oldtajmer, traži 10.000 evra. Nije nam bilo teško, kontaktirali smo ga, a onda nam je Dušan Knežević, iz Novog Sada, koji prodaje ovaj automobil, ispričao i više nego zanimljivu priču.

Naime, Dušan nije prvi vlasnik, već drugi ili treći, a auto je dobio prilikom neke zamene. Prvobitni vlasnik je davnih dana kupio ovu "ladu", u nameri da počne da je vozi čim položi vozački ispit.

Ipak, sudbina je imala drugačije planove: - Čovek nije prošao zdravstveni pregled i nikada nije položio vozački, pa je "lada" tako stajala u garaži 40 godina i nikada nije vožena. Onda je njegov unuk, pre nekoliko godina, odlučio da je proda, pa je u nekom trenutku završila kod mene. Ja nisam sentimentalno vezan za automobil, pa ga prodajem dalje - priča Dušan za 24sedam, a na pitanje zašto toliko star auto prodaje za 10.000 evra odgovara:

Privatna arhiva/Dušan Knežević
 

- Auto je maltene nevožen, prešao je jako malo i s obzirom na to da je iz 1977. godine, faktički je oldtajmer, zato je i takva cena.

Ipak, kako piše u samom oglasu, cena nije fiksna, pa pretpostavljamo da ćete, ukoliko budete bili zainteresovani za ovaj auto, sa Dušanom moći da se dogovorite oko svega, a kao što je naveo, moguća je i zamena.

Pogledajte još fotografija:

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike