Prodaje se Bekamov „ferari“: Malo prešao, u besprekornom stanju, a istorijat mu dvaput diže cenu (FOTO)

04.02.2023

14:47

0

Autor: Z. A.

Iako je ovaj auto kao takav na ceni, ipak je njegov volan držao slavni britanski fudbaler koji ima dobar ukus

Prodaje se Bekamov „ferari“: Malo prešao, u besprekornom stanju, a istorijat mu dvaput diže cenu (FOTO)
Motor Bekaovog ferarija - Copyright Profimedia

Dejvid Bekam je ovaj auto vozio u vreme kad je s Mančesterom grabio ka tituli.

Bilo je to početkom milenijuma, kad je slavni britanski fudbaler bio deo tima koji je osvojio Premijer ligu. Vozio ga je sve do odlaska u Real Madrid, gde je nastavio karijeru u društvu zvezda kao što su Zinedin Zidan, Ronaldo i Roberto Karlos.

Bekam je rado vozio „ferari“, a često su ga i snimali dok je bio za njegovim upravljačem. Ipak, automobil je do danas nakupio tek 12.700 km. Govorimo o crnom ferariju 360 spajder koji je, sudeći po fotografijama i servisnoj istoriji, u besprekornom stanju.

Profimedia
Bekamov ferari 360 spajder

- Stanje, kilometraža i istorija na A-listi čine ovaj automobil jednim od posebnih 360-ica - rekao je Met Bird, urednik časopisa „PistonHeads“, koji je objavio oglas za automobil.

- Čak i oni koji nisu toliko zainteresovani za veznog fudbalera, a jednostavno traže jednu od najboljih „Modena“, teško bi mogli naći bolje. A za one koji jesu, kakvu ćete priču morati ispričati kada vas netko pita za vaš „ferar“i?

Sa slavnim u središte postavljenim 3.6 V8 motorom snage 400 KS, ovaj je supersportista opremljen F1 „Graziano“ automatiziranim šeststepenim mjenjačem. Ukupno je proizvedeno 7.565 „spajdera“, 100 km/h je postizao za 4,9 sekundi, maksimalna brzina bila je 295 km/h, a tako je verovatno i danas.

Profimedia
Bekamov ferari 360 spajder

„Ferari 360 spajder“ se danas na britanskom tržištu može naći već za oko 60.000 funti. Ovaj primerak je iz evidentnih razloga znatno skuplji i košta 110.000 funti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike