U nedelju besplatni preventivni pregledi i u Kliničkom centru Vojvodine

14.06.2024

10:41

0

I oni bez zdravstvenog osiguranja biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno sprovedu dermatološki pregled mladeža i urade tumor markere CEA, CEA 19-9 i AFP

U nedelju besplatni preventivni pregledi i u Kliničkom centru Vojvodine
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16. juna nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije. 

Tom prilikom, u periodu od 8 do 17 časova, i u Kliničkom centru Vojvodine biće organizovani preventivni pregledi za sve građane, pa će i oni bez zdravstvenog osiguranja biti u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno sprovedu dermatološki pregled mladeža i urade tumor markere CEA, CEA 19-9 i AFP (alfa feto protein). 

Pored toga, građani će i ovog puta moći da izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomemena, provere kompletnu krvnu sliku i nivo šećera u krvi, saopšteno je danas iz Kliničkog centra Vojvodine.   

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava zahvalnost svim građanima koji su prethofnih nedenja obavili preglede i poziva sve da preventivne preglede obave i ove nedelje.

Preventivni pregledi će se sprovesti u Specijalističkoj Poliklinici, u zgradi Poliklinike).

KCV i ovim putem poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike