Poklon za prvake: Stižu besplatni užbenici

19.08.2023

11:54

0

Autor: 24sedam

Lokalna samouprava želi da rastereti kućne budžete

Poklon za prvake: Stižu besplatni užbenici
Copyright Opština Ruma

Svi đaci prvaci u Kladovu će u novoj školskoj godini, od septembra, dobiti besplatne udžbenike od lokalne samouprave, saopštila je Opština Kladovo.

U saopšenju dostavljenom Tanjugu ističe se da opština Kladovo time želi da u značajnoj meri rastereti kućne budžete namenjene pripremi i opremanju za školsku godinu.

- Dodelom besplatnih udžbenika svim našim đacima prvacima, opština Kladovo nastavlja da prati mere koje predsednik Vučić i Vlada Republike Srbije sprovode na nacionalnom nivou, u pogledu podrške roditeljima i deci - navedeno je u saopštenju.

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić izrazio je zadovoljstvo sto se ove godine dodeljuju besplatni kompleti knjiga za 124 učenika, odnosno za čitav jedan razred više nego protekle godine.

- Veći broj dece u Kladovu je nešto što sve nas raduje, ali je i najbolji pokazatelj kako opštinska samouprava brine o najmlađima u Kladovu - poručio je Nikolić.

Nikolić je najmlađim đacima čestitao polazak u školu i dodao da će opština Kladovo i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim i podsticajnim merama podrške roditeljima.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike