Obezbeđena sredstva za besplatne vrtiće i udžbenike! Nikodijević - rebalans budžeta pred odbornicima 20.juna

15.06.2023

11:35

0

Kada je reč o ceni u privatnim predškolskim ustanovama, grad će u potpunosti subvencionisati ekonomsku cenu vrtića, kaže Nikodijević

Obezbeđena sredstva za besplatne vrtiće i udžbenike! Nikodijević - rebalans budžeta pred odbornicima 20.juna
Ilustracija - Copyright Profimedia

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas, da će se na sednici Skupštine grada u utorak, 20. juna, pred odbornicima naći rebalans budžeta grada za 2023. godinu na osnovu kojeg su, između ostalog, obezbeđena sredstva za besplatne vrtiće i besplatne udžbenike za osnovce i srednjoškolce na teritoriji Beograda, ali i za nastavak započetih investicija.

Kako je saopštila Gradska uprava, Nikodijević je u izjavi za TV Prva pojasnio da će nadležno ministarstvo od svih škola sakupiti podatke o udžbenicima i proslediti ih Gradu Beogradu, koji će na osnovu dobijenih podataka kupovati komplete udžbenika. Nikodijević je podsetio da će od 1. septembra i beogradski državni vrtići biti u potpunosti besplatni.

"Kada je reč o ceni u privatnim predškolskim ustanovama, grad će u potpunosti subvencionisati ekonomsku cenu vrtića, a razlika u ceni zavisiće od kvaliteta usluge i pružanja dodatnih usluga i organizovanja aktivnosti za mališane", istakao je Nikodijević.

Dodao je da budžet mora da bude izbalansiran i da je u Gradu započeto nekoliko velikih projekata.

U planu rekonstrukcija škola

"U planu je da se nekoliko škola na teritoriji grada rekonstruiše, pre svega Trgovačka škola, zatim i Osnovna škola „Oslobodioci Beograda”.

U planu je i izgradnja multifunkcionalnog objekta u Ovči, u okviru kojeg će biti predškolska ustanova i centralna kuhinja koja će snabdevati sve objekte predškolske ustanove na Paliluli na levoj obeli Dunava.

Pored rekonstrukcije Trga Nikole Pašića koje smo obećali, tu je i završetak radova u Bulevaru patrijarha Pavla i povezivanje te saobraćajnice sa Mostom na Adi, kako bi ona dobila punu funkciju", rekao je Nikodijević. Kako je rekao, u planu su i radovi na rekonstrukciji većeg broja ulica, radovi na izgradnji kanalizacione mreže, kao i infrastrukturnih objekata.

"Na dnevnom redu sednice Skupštine grada je i veliki broj planova koje je pripremio tim gradskog urbaniste Marka Stojčića. Ti planovi su osnov za dalji razvoj grada, jer dobro planiranje podrazumeva i velike investicije, kao i veći priliv novca. Očekujem da do kraja godine, ako se stabilizuje tržište cena koje je usporilo radove, svi veliki projekti koje je Grad pripremio budu započeti", poručio je Nikodijević. 

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike