Gradonačelnik Đurić: Zelenilo će zasaditi mladice koprivića koji nije izdržao oluju pod nazivom "Novi sad"

22.07.2023

13:17

0

On je rekao da se na jesen očekuje velika sadnja u gradu, koja je trebalo da bude sprovedena i nezavisno od vremenskih nepogoda koje su zahvatile grad u sredu i petak

Gradonačelnik Đurić: Zelenilo će zasaditi mladice koprivića koji nije izdržao oluju pod nazivom "Novi sad"
Milan Đurić - Copyright Foto: Screenshot Novosadska televizija/Ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je sinoć nakon nezapamćene elementarne nepogode koja je pogodila grad, stablo koprivića koje nije moglo da izdrži još jedan nalet snažne oluje.

- Razorna moć oluje je nažalost slomila drvo koje je simbol grada i zaštite životne sredine. Na sreću, Gradsko zelenilo već ima semenje ovog stabla jer su se u njihovom rasadniku razvile već mladice i sa svojim mašinama, koje su kupili za presađivanje stabala, i ovde i na drugim mestima u Novom Sadu od ovog koprivića zasaditi nove zasade sa nazivom "Novi sad" i da obeležimo da tačno znaju sugrađani da te mladice upravo potiču od ovog koprivića koji je iza nas - objasnio je prvi čovek Grada

On je rekao da se na jesen očekuje velika sadnja u gradu, koja je trebalo da bude sprovedena i nezavisno od vremenskih nepogoda koje su zahvatile grad u sredu i petak. 

- Ovo je još samo jedan motiv da krenemo dalje i sadimo više i koliko-toliko ozelenimo Novi Sad. Nesumnjivo je da ćemo imati više zelenila - istakao je Đurić. 

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike