Saniranje štete nakon oluje u Novom Sadu još uvek traje: Zatvaraju se svi parkovi za posetioce - ne radi ni "Štrand"

22.07.2023

12:32

0

Direktor "Gradskog zelenila" Miloš Egić izjavio je da su ekipe ovog preduzeća neprekidno na terenu i da rade punim kapacitetom

Saniranje štete nakon oluje u Novom Sadu još uvek traje: Zatvaraju se svi parkovi za posetioce - ne radi ni "Štrand"
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Orkanska oluja, koja je sinoć ponovo pogodila Novi Sad, polomila je i iščupala veliki broj stabala drveća u drvoredima i gradskim parkovima, a zbog sanacije posledica štete svi gradski parkovi biće zatvoreni za posetioce dok se ne ukloni oboreno i polomljeno drveće, saopštilo je danas novosadsko "Gradsko zelenilo".

Iz ovog javnog preduzeća su saopštili da je neophodno da se ukloni i veliki broj grana koje je vetar polomio i koje vise sa drveća i mogu predstavljati opasnost po prolaznike. Svi parkovi biće ograđeni trakama za opasnost, a na građane se apeluje da ne ulaze u parkove dok se ne saniraju sve posledice oluje.

Direktor "Gradskog zelenila" Miloš Egić izjavio je da su ekipe ovog preduzeća neprekidno na terenu i da rade punim kapacitetom.

- Angažovano je više od 100 ljudi koji rade ne velikom broju lokacija, s tim da prioritet predstavlja oslobađanje saobraćajnica i prilaza zdravstvenim i drugim važnim inistitucijama. Prethodno smo, nakon oluje koja je pogodila Novi Sad, intervenisali na više od 300 lokacija - rekao je on.

Dodao je će se raditi danonoćno da se što pre uklone posledice novog orkana koji je sinoć pogodio Novi Sad. Zbog sanacije štete zatvorena je i gradska plaža "Štrand" a "Gradsko zelenilo" će obavestiti javnost kada će ova plaža i parkovi biti otvoreni za posetioce, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike