Gradonačelnik Novog Sada Đurić: Sve službe su na terenu i rade na raščišćavanju saobraćajnica - pomažu i građani i privatne kompanije

22.07.2023

09:37

0

Đurić je tokom noći obišao više lokacija na kojima je oluja napravila veliku štetu

Gradonačelnik Novog Sada Đurić: Sve službe su na terenu i rade na raščišćavanju saobraćajnica - pomažu i građani i privatne kompanije
Milan Đurić - Copyright Screenshot Novosadska televizija/Screenshot Novosadska televizija

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izjavio je da su, posle jake oluje koja je zahvatila Novi Sad i u kojoj je stradalo 12-ogodišnje dete, sve ekipe na terenu i da pomažu i građani i privatne kompanije.

- Sve službe su na terenu i rade na raščišćavanju saobraćajnica i javnih površina, kako bi se obezbedilo normalni funkcionisanje Grada. U svemu tome, veliko angažovanje naših pripadnika MUP Srbije, PU Novi Sad - napisao je Đurić na Instagramu.

Đurić je tokom noći obišao više lokacija na kojima je oluja napravila veliku štetu. On je za RTS rekao da je nezapamćena oluja koja je u petak uveče zahvatila Novi Sad bila jača nego pre dva dana i da je odnela jedan život. On je istakao da je Novi Sad zadesilo stravično nevreme, elementarna nepogoda.

- Teško je, borimo se, ali ono što je važno sve ekipe su na terenu što se tiče javno komunalnih preduzeća i privatnih kompanija. Fizička lica nam takođe pomažu kako bismo što pre prevazišli situaciju u kojoj smo se našli. Nažalost, desio se tragičan događaj, jedno dete je nastradalo, ovim putem upućujem saučešće porodici kojoj je u ovom trenutku najteže - rekao je Đurić.

Dodao je da će se utvrditi materijalna šteta kako bi je što pre sanirali i istakao je da je najkritičnija tačka u gradu kod sajma. Đurić je naveo da EPS radi na sposobljavanju i vraćanju struje svim domaćinstvima, pošto je mnogo stabala palo na dalekovode, jedan čak i na Sentandrejski most.

- Gore je nego što je bilo u sredu. Ja sam već dva sata na terenu, borimo se da što pre vratimo da funkcioniše kako treba - rekao je sinoć Đurić.

On jena Instagramu naveo da je posle ponoći imao još jedan operativni sastanak sa pripadnicima PU Novi Sad, kojem je prisustvovao i član Gradskog veća za zdravstvo Dragan Stajić.

Đurić je obišao i Urgentni centar KC Vojvodine, gde je tokom noći primljeno oko 30 pacijenata, i razgovarao sa upravnikom Draganom Nikolićem. Gradonačelnik Novog Sada je rekao da su dežurne službe odmah rasčistile sve prilaze Kliničkom centru i drugim zdravstvenim ustanovama u gradu, kako bi se obezbedio nesmetan prevoz pacijenata.

Prvi čovek Novog Sada je obišao i povređene koji su premljeni u Urgentni centar, ali nema teže povređenih.

Gradonačelnik Novog Sada obišao je i Bulevar despota Stefana, gde je veliki broj stabala srušen od posledica olujnog vetra.

- Vredni radnici komunalnih i privatnih preduzeća su na terenu i saniraju štetu prouzrokovanu nevremenom u šta sam se i lično uverio - napisao je Đurić na Instagramu.

On je obišao i stradalo drvo koprivića u centru Novog Sada, koje je bilo spomenik prirode i koje je uživalo zaštitu prve kategorije i koje, nažalost, nije pošteđeno posledica strašnog nevremena.

Đurić je naveo da je Gradsko zelenilo sačuvalo mladice tog stabla i da će one biti posađene po gradu sa vidnim obeležjem da potiču baš od njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike