Teška noć za Novosađane: Dete poginulo, u KCV zbrinuto 30 pacijenata - pojedina prigradska naselja još uvek nemaju struju (FOTO)

22.07.2023

09:06

0

Dežurne ekipe su radile celu noć kako bi glavne saobraćajnice bile prohodne za saobraćaj

Teška noć za Novosađane: Dete poginulo, u KCV zbrinuto 30 pacijenata - pojedina prigradska naselja još uvek nemaju struju (FOTO)
Sravnjena trafika - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Posledice jučerašnjeg nevremena i oluje u Novom Sadu, tokom koje je poginulo 12-ogodišnje dete, tek jutros se vide. Usled posledica jakog nevremena stradalo je 12-ogodišnje dete, za sada nije poznato da li je reč o strujnom udaru ili udaru groma, to će pokazati obdukacija koja je hitno naložena.

Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali nažalost bezuspešno. Tokom noći je u Kliničkom centru Vojvodine zbrinuto 30 pacijenata.

 

Pala je jedna trafika u kojoj se nalazila radnica, nju su spasili vatrogasci i još nije poznato u kakvom je stanju, pošto se čeka informacija od Hitne pomoći.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Simbol Novog Sada, drvo Koprivić staro 150 godina, koje je bilo pod zaštitom države kao spomenik prirode prve kategorije, nije izdržalo oluju i srušilo se. Bilo je obaranja stabala u skoro svim delovima grada, što je prouzrokovalo velike gužve u saobraćaju.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Dežurne ekipe su radile celu noć kako bi glavne saobraćajnice bile prohodne za saobraćaj. U naselju Detelinara pao je kran, a krovna konstrukcija Novodskog sajma obrušila se na deo Hajduk Veljkove ulice i ona je i dalje blokirana za saobraćaj. Radi se na otklanjanju te štete.

U pojedinim prigradskim naseljima i dalje nema struje i radi se na tome da taj problem bude rešen. Tu su leteli crepovi, krovovi, limovi, oštećena je škola u Novom naselju.

Odvaljene su i gradske autobuske stanice, bilbordi, saobraćajni znaci. Šteta od nevremena će tek biti utvrđena.

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike