Jokić čini da izgledate glupo, on igra protiv vašeg trenera! Amerikanac zapušio usta svojima, otkrio zašto Nikola i Luka dominiraju u NBA!

19.04.2024

09:24

0

Autor: A. S.

Kakvo priznanje za Balkance!

Jokić čini da izgledate glupo, on igra protiv vašeg trenera! Amerikanac zapušio usta svojima, otkrio zašto Nikola i Luka dominiraju u NBA!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

NBA liga je stigla do plej-ofa, pa će najbolji timovi lige odlučivati o šampionu, a predvodiće ih kandidati za MVP nagrade. Među njima su glavna imena sa Balkana, Nikola Jokić i Luka Dončić, dvojica igrača koji prave razliku u svakom sastavu.

Odavno NBA liga nije imala takav tandem igrača sa istog podneblja, a njihovu dominciju, Džamal Kroford objašnjava na zanimljiv način.

Bivši američki košarkaš ima interesantnu teoriju.

 

 

- Pričamo o tempu, ono što je posebno kod Luke nije taj tempo, već to što te tera da igraš u njegovom ritmu, uspori igru. Kladim se da se on i Jokić smeju. Kladim se da kada pričaju, govore jedan drugom kako teraju ostale da trče u krug. Oni su mentalno toliko ispred svih. Dončić je postao profesionalac sa 15-16 godina, već sa 20 je postao master ove igre. Ne možete da uradite ništa da ga pritisnete, kada ima sve informacije, onda svemu može da se prilagodi. Pametan je i zna da uključi i saigrače. U isto vreme testira vas, ali i vaše poverenje u vaše saigrače. Igra potpuno drugu igru - rekao je Kroford prilikom gostovanja u "Pivot podkast".

A potom su krenule i pohvale na račun Somborca.

- Jokić je takav, ali on radi unazad. On ne igra protiv vas, već protiv vašeg trenera i to ga razlikuje. Njega ne zanima šta igrači rade, već gleda šta trener rivala radi, da bi spremio odgovor na to. Dominira, dok u isto vreme ne želi da poentira, da biste pobedili Denver, on mora da postigne tipa 60 poena. Ovako da 30 poena, uz uz 15 skokova i 18 asistencija - naveo je Kroford i dotakao se Nikolinih sjajnih poteza:

- Nikada ne znate odakle to dolazi. Učiniće da izgledate glupo. Gledaće vas u oči i poslaće dodavanje preko celog terena i to mu onda otvara prostor za neke druge stvari. Kažem, on to radi unazad. Nikada nisam video nekog igrača da toliko dominira, daje 30 poena u proseku i ne želi da poentira.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike