Jokić zvanično i definitivno glavni kandidat za MVP priznanje! Luka i Kanađanin prete!

22.04.2024

07:21

0

Autor: A. S.

Ako ne bude presedana, biće i nove nagrade

Jokić zvanično i definitivno glavni kandidat za MVP priznanje! Luka i Kanađanin prete!
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

U najjačoj ligi na svetu sve mora zvanično, pa iako se tokom celog ligaškog dela govori o Nikoli Jokiću kao o kandidatu za MVP priznanje, tek sada je on to i postao.

NBA je noćas obelodanila spisak kandidata za sedam individualnih nagrada: MVP, najbolji defanzivac, igrač koji je najviše napredovao, “klač” - majstor za završnice, ruki godine, šesti igrač i trener sezone, a Nikola Jokić se našao među njima.

Naravno, Nikola je među trojicom kandidata za MVP NBA lige.

Pored Nikole, tu su i Luka Dončić iz Dalasa i Šej Gildžeus Aleksander iz Oklahome, a ukoliko ne bude presedana poput prošlogodišnjeg, Jokić će početkom juna slaviti novu nagradu.

 

 

Podsetimo, Nikola je već dva puta osvajao ovo priznanje, u sezonama 2020/2021 i 2021/2022, a kada je bilo izvesno da će uzeti i treće u nizu, naprasno je odlučeno da završi u rukama Džoela Embida, dok je Somborac dobio nagradu za najboljeg igrača finala.

Ove sezone briljira i  iz meča u meč ligaškog dela potvrđuje da je greška načinjena, ali se ne osvrće već juriša ka odbrani titule. U proseku je za skoro 35 minuta na parketu postizao 26,5 poena, uz 12,4 skokova i 8,9 asistencija i 1,4 ukradenu loptu.

Trenutno je Denver u četvrtfinalu Zapadne konferencije i protiv Lejkersa vodi sa 1:0 u seriji.

 

 

U konkenciji za najboljeg defanzivca lige nalaze se Bem Adebajo iz Majamija, Rudi Gober iz Minesote i Viktor Vembanjama iz San Antonio Sparsa, koji je glavni kandidat i u konkurenciji za rukija godine, zajedno sa Četom Holmgrenom iz Oklahome i Brendonom Milerom iz Šarlota.

Na listi kandidata za igrače koji su najviše napredovali u ovoj sezoni su Tajriz Maksi iz Filadelfije, Alperen Šengun iz Hjustona i Kobi Vajt iz Čikaga, a za najboljeg šestog košarkaša lige u konkurenciji se nalaze Malik Monk iz Sakramenta, Bobi Portis junior iz Milvokija i Naz Rid iz Minesote.

Šej Gildžes Aleksander iz Oklahome, Damar Derozan iz Čikaga i Stef Kari iz Golden Stejta su glavni kandidati za nagradu “klač” igrača godine, odnosno majstora završnice koji rešava pitanje pobednika u teškim situacijama.

Na kraju, tu je i lista trojice trenera između kojih će se birati -  Mark Degnolt iz Oklahome, Kris Finč iz Minesote i Džamal Mozli iz Orlanda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike