Partizan opet zagorčao život Zvezdi! Zašto je to tako, Milojević kaže "hoću da verujem da nas neće"

21.04.2024

07:40

0

Crveno-beli upisali prvu pobedu u poslednja četiri meča sa najvećim rivalom

Partizan opet zagorčao život Zvezdi! Zašto je to tako, Milojević kaže "hoću da verujem da nas neće"
Copyright MN Press

U jučerašnji "večiti derbi" fudbaleri Crvene zvezde su ušli kao apsolutni favorit, i na kraju ipak izašli kao pobednici, ali uz mnogo muke. Iako šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević nije hteo da prihvati ulogu favorita protiv Partizana, velika većina je njegov tim videla tako.

Tako je razmišljao svaki prosečan zvezdaš, po principu, "kada ćemo, ako ne sad". Da je vreme da se najveći rival pobedi ubedljivo. Odnosno, ako ne ubedljivo, onda bez mnogo stresa.

Na primer i kladionice su davale mnogo veće šanse Zvezdi, nego najvećem rivalu, pa je tako kvota na "keca" bila i četiri puta manje nego na "dvojku". Po njima. kao da je trebalo da crveno-beli odmere snage sa nekim timom iz Prve lige Srbije, a ne sa ekipom koja im je u poslednje vreme "rak rana".

Uz to, crno-beli su imali neke svoje probleme. Prvo su u ovaj duel ušli sa sedam bodova manje, posle poraza od Čukaričkog. Ispostavilo se identičnim rezultatom, 3:2. Takođe, znalo se da Igor Duljaj zbog kartona neće moći da vodi utakmicu sa klupe, pa je onda bilo logično da ga zameni Albert Nađ. Ali se onda tokom nedelje pojavila spekulacija o žestokoj svađi između Duljaja i Nađa, pa je navodno ovaj drugi odbio da vodi ekipu.

Onda je ipak saopšteno da će Nađ sedeti na klupi, da bi se uoči početka meča pojavila informacija da je morao hitno u bolnicu.

Tada se kao jedino moguće rešenje nametnuo Bojan Zavišić, ali je na desetak minuta do početka meča ipak saopšteno da je Nađ stigao na stadion i da će voditi tim. Tako da je u crno-belom taboru bilo haotično.

MN Press
 

Takođe, dodatni problem je bio povreda Aleksandra Jovanovića, standardnog i pouzdanog golmana, pa je na gol stao Miloš Krunić. Uz to, najbolji strelac Superlige, Saldanja se tek oporavio i znalo se da neće moći da odigra svih 90 minuta. Samim tim, i da neće biti starter.

Na drugoj strani, u Zvezdi kadrovskih problema nije bilo, a postojala je i zaliha od sedam bodova prednosti, pa se onda postavlja pitanje. Kako je moguće da se Zvezda ponovo muči, a mnogo toga je na njenoj strani.

Sinoć su crveno-beli, koji će verovatno odbraniti titulu i došli do "+ 10", dva puta jurili zaostatak i došli u situaciju da gol za izjednačenje daju na isteku 90 minuta, a onaj za pobedu u sudijskoj nadoknadi. I to sa bele tačke, što opet ostavlja prostor da se pobeda ospori. I da se ponovo priča o sudijskim odlukama, ovog puta Pavla Ilića.

MN Press
 

A suština da ne mora tako da bude. Jer ako je prevaga kada je reč o kvalitetu na tvojoj strani, ako imaš manje problema od protivnika, u čemu je problem...

- Nije to stvar psihologije, treniramo, svaki dan smo zajedno i hoću da verujem u to da nas neće, odnosno da će nam se vratiti kada nam to bude trebalo - kazao je Milojević posle utakmice na konferenciji za novinare.

FK Crvena zvezda
 

- Umesto nas da Partizan juri i ostavlja nam prostore, imali smo zatvoren Partizan... Primali smo golove iz gluposti, ali to je živa igra, to je fudbal. Već nas u sredu čeka bitna utakmica. Meni je drago kao treneru da pravimo šanse. Ali ovo su nestvarne šanse... - dodao je Milojević.

I dolazimo do činjenice da je ovo Zvezdina prva pobeda u poslednja četiri meča (ranije 0:0, 1:2, 2;2), a uoči svakog od njih važilo je da je favorit, u manjoj ili većoj meri.

Crveno-bele u sredu očekuje meč sa Partizanom, u polufinalu Kupa Srbije, mada su crno-beli najavili mogućnost bojkota. Manja je mogućnost da se crno-beli odluče za ovako radikalan potez, pa će crveno-beli (najverovatnije) imati novu šansu da pokažu koliko mogu protiv Partizana.

MN Press
 

A motiva neće faliti, ni jednima ni drugima. Crveno-belima da naprave još jedan korak ka odbrani duple krune, a crno-belima da se revanširaju za jučerašnji poraz. I baš zbog toga je tim Igora Duljaja "opasniji" jer nema više šta da izgubi. Može samo da profitira.

Takođe, pred Zvezdom je posle toga još šest mečeva, u šampionskoj trci, ali oni sa Partizanom su znatno drugačiji. Sledeći duel je sa Vojvodinom u Novom Sadu, a onda u Beograd stiže TSC. I time bi crveno-beli završili one najteže zadatke...

Ali nad glavom i dalje stoje dueli sa crno-belima, pa je na Milojeviću i njegovim izabranicima pokažu u sredu da li su nešto naučili iz jučerašnjeg meča ili onog iz marta. Podsetimo, tada je bilo 2:2, a i tada su rezultatski jurili Partizan. I nekako su ga stigli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike