Milojević oprezan pred 173. večiti derbi! I ako pobedimo Partizan, ne znači da smo šampioni!

19.04.2024

15:17

0

Autor: D. N.

Prednost crveno-belih je prilično velika, sedam bodova i već sutra bi mogao da se zna konačan ishod šampionske trke

Milojević oprezan pred 173. večiti derbi! I ako pobedimo Partizan, ne znači da smo šampioni!
Copyright FK Crvena zvezda

Pred nama je novi "večiti derbi", i to 173. izdanje. Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće sutra (18.00, Premium 1 TV Arena sport) Partizan u utakmici prvog kola plej-ofa Superlige. Duel na stadionu "Rajko Mitić" već je najavio šef struke crno-belih, Igor Duljaj, a onda je to učinio i njegov kolega Vladan Milojević.

Srateg crveno-belih nije želeo da preuzme ulogu favorita, a takođe smatra da eventualna pobeda nad najvećim rivalom ne garantuje titulu. Takođe je pričao o izboru sudije Pavla Ilića, a zatim i stao u njegovu odbranu, kao i drugih sudija.

Nije želeo ni detaljnije da priča o tome što njegov kolegfa Igor Duljaj neće biti na klupi.

Obraćanje stratega provoplasiranog tima i branioca titule mogli ste pratite na našem portalu uživo.

Blog uživo

15.17 - Kraj konferencije!

I poslednje pitanje je bilo vezano za polufinale Kupa Srbije, sa istim rivalom u sredu? Da li se razmišlja o tome ili je suviše rano?

- Za nas je ova utakmica sutra najbitnija. Počinjemo plej-of, opet je tu gust raspored, imate utakmicu u nedelju, pa u sredu sa najboljim ekipama. Svaka utakmica će da bude teška, tako da razmišljamo samo u sutrašnjem meču.

Za sudiju je određen Pavle Ilić. Neki su imali primedbe na njega, a sudijska komisija je odlučila da mu dodeli novi večiti derbi. Ali Milojević ga nije kritikovao?

- Nemam ja tu šta da komentarišem, ja se time ne bavim. Kad bih gledao ko će da sudi, šta... Imaju organi u klubu, a imamo poverenje u Fudbalski savez. Mnogo toga je nepravedno prema tim ljudima, živi su kao i mi. Neke greške naše se manje vide, a njihove su u fokusu. Ne treba da budu svetla na sudiji, treba da sudi kako treba, ne samo sutrašnji ili bilo koji, jer mnogo se pažnje pridaje tome.

Malo to bude i ružno. Ja lično imam poverenje u sve sudije. Naši su, takvi su kakvi su, najbolji su. I tereni, igrači, ljudi koje imamo, naši su. Mnogo bi više benefita imali kada bismo imali podršku. Ne samo po tim stvarima, nego i po pitanju drugih. Mislim da sam time sve rekao.

FK Crvena zvezda
 

Da li pobeda Zvezde znači kraj trke za titulu?

- Ne znači.

Posle prethodnog derbija, pričao je o stvarima koje nemaju baš veze samo sa fudbalom. Da li očekuje sportsku atmosferu?

- Dobro, nisam nezadovoljan iz razloga to što sam rekao tada stojim i sada. Nadam se da je sada drugačije. Treba da se fokusiramo na igru, a ove druge stvari, rekao sam to i prošli put. Ima dosta zlonamernosti, nema puno istine, ali takvi smo mi. Nadamo se da će sutra derbi da opravda draž fudbalske igre u Srbiji.

Usledilo je i šaljivo pitanje. Duljaj je najavio da će komunicirati telefonom sa saradnicima, da li će Zvezda instalirati neke uređaje za ometanje signala?

- Neka ostane na šaljivosti, ništa više. To je njihova stvar, sve je to legitimno.

FK Crvena zvezda
 

Na klupi crno-belih neće biti Igora Duljaja, zbog žutih kartona?

- U ovom trenutku nisam ni pratio to. Ne sačinjava ekipu samo šef stručnog štaba, nego i drugi momci, da li će to biti pozitivno ili negativno. Događalo se da to nema nikakve veze u mom dosadašnjem toku karijere.

Prema konstataciji novinara, Zvezda je bila bolja u prethodna dva derbija, da li je favorit i sutra protiv Partizana?

- Ja nikada nisam rekao da je Zvezda favorit i to je legitimno i prirodno. Rekao sam zašto. Mi imamo 21 bod u opticaju kao i ostale ekipe. Za mene, ovo je početak novog takmičenja. Ovo što je pre me ne interesuje. Da li smo favoriti ili ne, uopšte u bilo kojoj utakmici, suludo je govoriti. Od mene to nećete čuti, to je priča za novinare i navijače. Bilo koje mesto na tabeli da zauzima ekipa, kao da je 0:0.

Derbi ima posebnu draž, kao zasebno takmičenje. Na kraju izgleda da neka ekipa kada osvoji titulu, a nije pobedila Partizan ili neki drugi tim, da je Partizan ili bilo koji tim, bolji od osvajača titule. To nije tačno. Ne ulazim u sve to. Imamo sportski, pravi pritisak. Igramo protiv večitog rivala, ekipe koju uvek poštujemo. Na nama je da se pripremimo i fokusiramo na meč. Znamo koji je ulog i želim da implementiramo ono što radimo na treningu.

Od dolaska Milojevića na klupu Zvezda je zaigrala bolje, ali je kasnije došlo do određenog pada? Da li će biti bolje u narednom periodu?

- Sada je koincidencija, treba da odgovorim kao Janis Sferopulos na grčkom. Radimo na jedan ozbiljan način, ponoviću se, ne igramo fudbal sami, nije ovo predstava gde mi igramo samo za publiku, nego imamo i protivnika. Oni sa druge strane spremaju utakmicu, sve najbolje o stručnom štabu Partizana.

Partizan je veliki klub, rade profesionalno, nema improvizacije. Vi onaj plan koji imate, protivnika koji je bolji, koji je nadahnutiji, sve to može da stvori utisak da li je bilo dobro ili nije. Fudbal je jedini sport gde se rezultat vezuje sa igrom. Tako je to u fudbalu i to je draž za sve. Mi se trudimo da imamo pozitivan rezultat i to je najbitnije, a uz to bismo voleli da bude i dobra igra. Sve to zavisi od protivnika. U kojoj meri će to da se ostvari, videćemo.

FK Crvena zvezda
 

Pred nama su dva derbija, u Superligi i Kupu. Koji je derbi važniji i da li će biti kalkulacija u timu?

- Ovde imamo tri različita takmičenja. Završen je deo sezone, pa onda plej-of, a onda je treće takmičenje je Kup. U ovom trenutku, svi koji me poznajete, prva utakmica je najbitnija, prvi naredni trening je najbitniji. Ne razmišljam u tom pravcu.

Što se tiče kadra imamo malih problema i nedoumica. Videćemo posle treninga i razgovora sa doktorima u kojem ćemo sastavu da izađemo.

- Prva utakmica plej-ofa. Ulazimo u fazu mini prvenstva. Za 21 bod se borimo, Čestitam ekipama koje su izborile plasman u plej-of. Posle Partizana nas očekuje još teških utakmica.

O Partizanu... U igri je 21 bod, nema tajni, zna se kako se igra derbi. To je praznik fudbala. I nadam se da ćemo da ponovimo igru dostojnu derbija.

15.01 - Počinje.

14.47 - U prethodnom derbiju, takođe na beogradskoj "Marakani" bilo je 2:2.

14.33 - Podsetimo, crveno-beli imaju prednost od sedam bodova, tako da će ishod ovog derbija rešiti mnogo toga. Moguće i šampionsku trku.

14.20 - Konferencija u medija centru stadiona "Rajko Mitić" počinje u 15 časova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike