Još jedan ekspert rešava dilemu 173. večitog derbija! Ko je oštećen i šta frustrira?

20.04.2024

23:28

0

Autor: A. S.

Nema mira ni nakon ovog duela Zvezde i Partizana

Još jedan ekspert rešava dilemu 173. večitog derbija! Ko je oštećen i šta frustrira?
Raka Đurović - Copyright mnpress

Današnji fudbalski derbi zadržao je pažnju svakog gledaoca. Duel koji je rešen pobedom Crvene zvezde sa 3:2 na stadionu Rajko Mitić, doneo je brojne šanse, lepe poteze, ali i sporne situacije, o kojima će se govoriti narednih dana.

Iz Partizana su se već oglasili saopštenjem i naveli da neće igrati u polufinalu Kupa Srbije, a kao glavnog krivca su naveli sudiju Pavla Ilića.

Smatraju crno-beli da je glavni arbitar meča oštetio njihov tim, a o spornim situacijama oglasio se i sudijski ekspert Rade Đurović.

 

 

- Ovo postaje frustrirajuće gledati, naročito način na koji se ponašaju i igraju igrači u Superligi Srbije. Mislim da bi odbrambeni igrač Partizana trebalo da objasni svojim saigračima i navijačima zašto je teatralno pao na prvi dodir sa napadačem Zvezde. Da je bio pravi sportista i ostao u duelu, onda bi napadač bio primoran da napravi faul jakog intenziteta i ne bi bilo dileme da li je prekršaj ili bi odbrambeni igrač stigao prvi do lopte. Ovako, stava sam da ne treba da se svira prekršaj, samo bih voleo da se primenjuje isti kriterijum za sve. Da li bi bilo tako? Nisam siguran, ali nije čudo što posle toga ne mogu naše ekipe da se snađu u Evropi i treba im puno vremena da se priviknu na drugačiji kriterijum - napisao je Đurović.

Potom se dotakao i situacije kada je Nikola Antić srušio Osmana Bukarija, a sudija dosudio penal koji je Zvezdi doneo pobedu.

- Iako je klizeći start počeo van šesnaesterca, do poslednjeg kontakta za prekršaj, odnosno saplitanja je došlo unutar 16 metara i zbog toga je ispravno bilo dosuditi penal za Zvezdu.

 

 

Čak iako je možda prvi kontakt između igrača Partizana i Zvezde nastao van kaznenog prostora – ovde to nije bitno. Čak iako je odbrambeni igrač možda dotakao loptu – i to nije bitno jer je nije izbio i oduzeo posed napadaču. Sve u svemu, ispravna odluka koja je rešila utakmicu - objasnio je Đurović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike