Luksuzna porodilišta: Gotovo hotelska usluga, gde buduće majke mogu dobiti i ličnu asistentkinju za porođaj

12.11.2021

13:30

0

Porodiljama se nude posebni obroci i usluge masaže, manikira i kozmetičkih tretmana

Luksuzna porodilišta: Gotovo hotelska usluga, gde buduće majke mogu dobiti i ličnu asistentkinju za porođaj
infant-gf276c0566_1280 - Copyright Pixabay

Većina beba u britanskoj kraljevskoj porodici rađa se u bolnici "Sveta Meri" u Londonu, gde noćenje košta oko 6.000 funti, odnosno 8.000 dolara. Ali ova bolnica je relativno skromna u poređenju sa drugim porodilištima gde odlaze bogate mame.

 

 

Jedna od najskupljih bolnica na celom svetu, a ne samo u Velikoj Britaniji, jeste londonsko privatno porodilište "Portland". Tu su se porodile i članice kraljevske porodice koje su rešile da se ne drže tradicije. Megan Markl, supruga princa Harija, u njoj je na svet donela Arčija, kao i princeza Eugenija, koja je u februaru ove godine dobila dečaka. Inače, "Portland" je sve popularnije mesto za porođaje i bogatih žena sa Bliskog istoka. 

U jednom dokumentarcu iz 2016. godine otkriveno je da će pacijenti u "Portlandu" biti posluženi jastozima, ostrigama i šampanjcem kada beba stigne na svet. Predstavnici bolnice su se pohvalili i da imaju odličan izbor šampanjaca. 

Printscreen/YouTube
 

Taj luksuz se papreno plaća. Iako su cene uglavnom tajna, procenjuje se da bi boravak mogao da košta 29.000 funti, odnosno 39.500 dolara. Međutim, u zavisnosti od dodatnih usluga, cena može da stigne i do pola miliona i više. 

Printscreen/YouTube
 

Klinik de Granžet u Ženevi ima jednu posebnu uslugu: kuvara Alena Dženginsa, koji je znanje sticao u hotelu "Metropol" u Parizu, i koji mamama pravi jela od svežih proizvoda najvišeg kvaliteta. A raznovrsnost je veća nego u restoranima, jer se nedeljno napravi 28 različitih jela. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mai a (@ichika_leo_in_dc)

 

Porođaj u ovoj ženevskoj klinici nije za one sa ograničenim budžetom, jer noć košta 2.140 dolara. Porodilište, koje je renovirano 2016. godine, više liči na hotelsku sobu sa bračnim krevetom i terasom. U luksuznu ponudu porođaja su uključeni masaže, manikir i tretmani lica. 

Omiljeno porodilište elite sa Beverli Hilsa je medicinski centar "Siders Sajnaj" u kome može svako da se porodi, ali ne i da sebi priušti luksuzni bolnički apartman. Prema pisanju CNN-a, apartman, koji više liči na luksuznu kuću sa dve ili tri spavaće sobe i dva kupatila, košta između 3.600 i 5.100 dolara za noć. 

Pacijentkinje dobijaju ličnu, specijalno obučenu asistentkinju, koja će im sve vreme pružati emocionalnu i fizičku podršku. U cenu su uključena tri obroka za dve osobe, bademantil i masaže.

Ovde su se porodile Kim i Kortni Kardašijan, Viktorija Bekam i Kejt Hadson. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike