Bez nestašluka i podizanja glasa! Roditeljska pravila koja članovi kraljevske porodice moraju da poštuju

10.12.2021

10:00

0

Koliko god za neke stvari kao roditelji mislili da ih je nemoguće kontrolisati, ova porodica nas u tome demantuje

Bez nestašluka i podizanja glasa! Roditeljska pravila koja članovi kraljevske porodice moraju da poštuju
profimedia-0348279053 - Copyright Profimedia

Iako bismo mogli pomisliti da kraljevska deca imaju sve što zamisle, istina je da je njihovo odrastanje opterećeno brojnim, strogim pravilima. Roditelji ih moraju oblačiti na određeni način, od malih nogu se uče lepom ponašanju, a savremene igračke poput gedžeta, rezervisane su samo za odrasle.

Današnji mlađi kraljevski roditelji donekle ublažavaju pravila kako bi svojim naslednicima omogućili „normalnije“ detinjstvo. Prinčevi Vilijam i Hari žele da nastave promene koje je započela njihova pokojna majka, princeza Dajana. Među pravilima koja je promenila zauvek, najviše se ističu zagrljaji koji su bili dozvoljeni, odnosno toplina koja je podsticana.

Profimedia
 

Ipak, iako se neke stvari menjaju, mnoge roditeljske tradicije ostaju, a i dalje postoje pravila koje svi u kraljevskoj porodici moraju da poštuju.

Prvo, kraljica Elizabeta II, mora biti prva koja će biti obaveštena o rođenju deteta. Zatim se na štafelaj ispred Bakingemske palate stavlja kraljevski proglas. Nekoliko dana nakon porođaja, javnosti je dozvoljeno da vidi bebu u naručju roditelja.

Profimedia
 

Kraljevski roditelji poštuju tradicionalna pravila oblačenja koja podrazumevaju tradicionalne motive poput pruga, ali znajte da nikada nećete videti kraljevsko dete u majici dinosaurusa.

Prema USA Today, princ Vilijam i Kejt Midlton zabranjuju svojoj deci da se igraju sa iPad-om i nude im tradicionalnije igračke u zamenu za nove tehnologije. Na tablete, telefone i računare se gleda kao na mamine i tatine igračke, nikako dečje. Kao dvoje ljudi koji su odrasli bez takvih uređaja, Vilijam i Kejt čvrsto veruju u igračke, igru na otvorenom i podsticanje mašte.

Profimedia
 

Koliko god za neke stvari kao roditelji mislimo da ih je nemoguće kontrolisati, ova porodica nas u tome demantuje. U to spadaju dečji nestašluci i izlivi negativnih emocija na javnom mestu. Oni su jednostavno nedopustivi. Ali, kako su kraljevska deca tako fina i mirna u baš svakoj prilici?
Prema rečima jednog stručnjaka, tajna je u mnogo vežbe.

 - Obuka lepog ponašanja za članove kraljevske porodice počinje čim postanu dovoljno stari da sede za stolom, rekla je Mika Majer iz Beaumont Etikuette-a za People. Na primer, da bi se pripremila za venčanje princa Harija sa Megan Markl, deca bi prošla kroz probe i naučila specifično ponašanje i protokol, kaže ona.

Ako se ipak i dogodi neki incident na javnom mestu roditelji moraju da ostanu mirni kako bi smirili situaciju pre nego što izmakne kontroli.

Profimedia
 

Nikada nećete čuti članove kraljevske porodice kako viču na svoju decu. Kraljevski roditelji često zauzimaju suprotan stav i jednostavno se smeju, kao da je sve to deo scenarija. Vojvotkinja od Kembridža je pokazala ovaj stručni roditeljski potez kada je princeza Šarlot isplazila jezik pred fotografima. Umesto da napravi od toga veliku stvar, Kejt se samo nasmejala i odvela ćerku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike