Uz pomoć aplikacije Google Play Games možete igrati čak 85 igara

16.11.2022

16:10

0

Autor: 24sedam

Google je predstavio početnu beta verziju Windows softvera

Uz pomoć aplikacije Google Play Games možete igrati čak 85 igara
Dečak igra igrice - Copyright Profimedia

Google Play Games 7.11. pokrenute u otvorenoj beta verziji za američke korisnike, omogućavajući svima da isprobaju Android igre na računaru. Dostupne su Android igre Cookie Run: Kingdom, 1945 Air Force, Evony: The King’s Return i Blade Idle

Ranije ove godine, Google je predstavio početnu beta verziju Windows softvera za laptop/desktop, ali je ostao ograničen na Južnu Koreju, Hong Kong i Tajvan.

Međutim, lansiranje 7.11. proširilo je beta uslugu na SAD i sedam drugih zemalja, uključujući Kanadu, Meksiko, Indoneziju, Filipine, Brazil, Singapur i Maleziju. Android igre koje je Google učinio dostupnim uključuju Cookie Run: Kingdom, 1945 Air Force, Evony: The King’s Return i Blade Idle.

Profimedia
 

Pored toga, aplikacija će automatski sinhronizovati napredak igre između mobilnog i računara tako da možete da nastavite na različitim platformama odakle ste stali. Nažalost, trenutno je dostupno svega 85 igara širom sveta na servisu. Međutim, Google navodno dodaje nove naslove u katalog Play igara. Minimalne specifikacije računara potrebne za uživanje u novoj funkciji Google Play igara:

Windows 10 (v2004)
SSD drive (Solid state drive – SSD)
.Intel UHD Graphics 630 GPU ili sličan
4 CPU fizička jezgra
8 GB RAM-a
10 GB dostupnog prostora za skladištenje
Windows administratorski nalog
Korisnik mora da uključi virtuelizaciju hardvera.
Kompatibilan PC uređaj i konfiguracija

Ako vaš računar ispunjava ove uslove, možete preuzeti i instalirati aplikaciju Google Play Games, pokrenuti je i uživati u Android igrama na računaru. Arjun Dayal, direktor Google Play igara, rekao je: „Oduševljeni smo što smo proširili našu platformu na više tržišta kako bi igrači uživali u svojim omiljenim igrama na Google Play-u. Kako napredujemo ka potpunom izdanju, nastavićemo da dodajemo nove funkcije i procenjujemo povratne informacije programera i igrača.”

Profimedia
 

Prema objavi na blogu Android Developers, Google ima za cilj da omogući pristup igri većem broju igrača na što je moguće više uređaja. Pored toga, povratne informacije prikupljene nakon lansiranja u avgustu, sugerišu da su igrači koji učestvuju u beta verziji bili uzbuđeni što sada mogu da igraju svoje omiljene igre na računarima, telefonima, tabletima i Chromebook-ovima.

 

Pored toga, Google se značajno nadogradio kako bi dosegao još više igrača smanjenjem minimalnih specifikacija potrebnih za pristup novoj PC beta verziji za igranje Android igara. Google Play igre se razlikuju od Microsoftovog cilja da prenese Android aplikacije na Windows 11.

Profimedia
 

Najnoviji Microsoftov OS nudi igre i aplikacije iz Amazonove App Store kao deo njihovog partnerstva. Pored toga, Microsoft je ugradio osnovni Windows podsistem za Android u Windows 11, ali Google je napravio zasebnu aplikaciju da svoje Google Play Android igre prenese na računar. Korisnici mogu besplatno da pristupe aplikaciji ako žele da isprobaju beta verziju Google Play igara na računaru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike