Mogućnost isteka pristupa fajlu Google Drive ažurira

10.11.2022

09:34

0

Autor: 24sedam

Kada dele datoteke u Mom Driveu, korisnici sada mogu da odrede period pristupa isteku, za razliku od trenutka kada je neko već pristupio fajlu

Mogućnost isteka pristupa fajlu Google Drive ažurira
Gugl logo - Copyright 24sedam/M. Sh

Google Drive ažurirao mogućnost isteka pristupa fajlu što omogućava korisnicima da podese rok trajanja tokom deljenja.

24sedam/M. Sh
 

Pored toga, umesto samo za gledaoce i komentatore, korisnici mogu da dodaju i pristup koji ističe za urednike. Ažuriranje olakšava određivanje kada određeni saradnik treba da izgubi pristup određenom fajlu, što povećava bezbednost deljenja u celom Google Workspace-u. Ovo je posebno korisno kada je kreator ili urednik fajla svestan da njihov rad sa drugom osobom ima rok.

Pexels
 

Ova funkcija nema administrativnu kontrolu i nije dostupna korisnicima sa ličnim nalozima, saopštila je kompanija. Ranije je tehnološki gigant predstavio funkciju koja je korisnicima olakšala pretragu fajlova na Google Driveu.

Profimedia
 

Nazvana Search chips, funkcija je bila dostupna svim korisnicima Workspace-a, uključujući G Suite Basic i Business korisnike. Ova funkcija je prvi put pokrenuta u novembru 2021. kao beta verzija na Google Driveu, što je korisnicima olakšalo brži pronalazak relevantnih fajlova i eliminisalo potrebu za višestrukim pretragama ili sortiranjem nerelevantnih rezultata.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike