Korisne prečice u pretraživaču Chrome na Androidu

12.06.2022

09:11

0

Autor: M. J.

Aplikacija je apsolutni zlatni rudnik kada su u pitanju prečice za uštedu vremena

Korisne prečice u pretraživaču Chrome na Androidu
pexels-kindel-media-7688669 - Copyright Pexels

Ako postoji jedna oblast u kojoj to možemo da uradimo, to je u sjajnom Chrome browseru na vašem omiljenom Android telefonu. 

Profimedia
 

1.The hidden tab actions

Prvo, potražite okvir koji prikazuje ukupan broj tabova koje imate otvorene u Chrome-u na Android-u zaobljeni kvadratni oblik u gornjem desnom uglu ekrana, koji verovatno ima neki sramotno visok broj? Imajte na umu ovo: Ako pritisnete i držite taj box oko sekunde, otkrićete sjajno koristan meni sa tab opcijama koje štede vreme. To je najbrži način da zatvorite trenutni tab ili otvorite novi – bilo da je običan ili bez arhiviranja. I sve što treba da uradite je da shvatite da je tu.

Profimedia
 

2.The fast-nav launchpad - lansirna tabla za brzu navigaciju

Dodirnite adresu sajta koji gledate u Chrome-u na svom telefonu — bilo koju adresu koju vidite tačno u centru te iste trake na vrhu svog ekrana. To će izvući malo korišćenu lansirnu tablu koja je prepuna sjajnih opcija: Ikone direktno pored naziva sajta će vam omogućiti da delite stranicu bilo gde, kopirate adresu stranice i izmenite je u Chrome adresnoj traci (u slučaju da želite da je na bilo koji način prilagodite). A ispod toga, videćete ikone za druge sajtove za koje Chrome misli da bi vas zanimali, zajedno sa terminima za pretragu koji su na neki način povezani sa stranicom.

Pexels
 

3.Skrivena lista nedavnih pretraga

Nakon što dodirnete adresu sajta koji trenutno gledate, dodirnite red koji kaže „Related to this page“. To će dovesti do toga da Chrome skupi tu listu i prikaže vam drugu listu sa specifičnim nedavnim pretragama koje ste obavili  na vašem telefonu kao i na bilo kom drugom uređaju na kome ste prijavljeni na isti Google nalog. Zatim možete da dodirnete bilo koji od tih termina da započnete istu pretragu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike