Uz pomoć Google AR naočara razumećete sve jezike

16.05.2022

11:11

0

Autor: 24sedam

Nove naočare imaće veliku ulogu kao medicinsko pomagalo za gluve i nagluve osobe. Umesto da čitaju jezik znakova, pred njihovim očima će se ispisivati titlovi upravo izgovorenih reči

Uz pomoć Google AR naočara razumećete sve jezike
Printscreen/YouTube Google

Nakon izveštaja da Google razvija AR naočare, kompanija je zaista najavila prototip naočara na ovogodišnjoj Google I/O konferenciji. Čini se da su Google-ov fokus na ovim naočarima korisne funkcije kao što je prevod jezika koji želite. Google je kupio proizvođača pametnih naočara North 2020. godine, a njegov rad sa Google Glass-om je bio pionir pametnih naočara pre skoro deceniju.

 

 

Ako ovaj proizvod zaživi, ne samo da će biti upotrebljiv za razgovore na različitim jezicima, kao odličan asistent na putovanjima, već će imati i veliku ulogu kao medicinsko pomagalo za gluve i nagluve osobe. Umesto da čitaju jezik znakova, pred njihovim očima će se ispisivati titlovi upravo izgovorenih reči.

Printscreen/YouTube Google
 

Ako se sećate, Google je bila prva kompanija koja je napravila AR naočare, Google Glass, još 2013. godine. To je bio proizvod daleko ispred svog vremena, mada je upravo to bio razlog zašto nije prošao na tržištu. A sada su izgleda rešili da novu verziju tih naočara povežu sa nekim od svojih veoma uspešnih proizvoda – Google Translate-om i Google Assistant-om, kao i da ih unaprede i udahnu im novi nivo funkcionalnosti.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi