Ovaj autobus vas neće odvesti nigde, ali će vas naterati da zaspite

29.06.2022

15:30

0

Autor: A.G.

Za petočasovnu vožnju oko Hong Konga traži se karta više

Ovaj autobus vas neće odvesti nigde, ali će vas naterati da zaspite
profimedia-0644455593 - Copyright Profimedia

Većina ljudi se vozi autobusom da bi stigla od tačke A do tačke B, ali ne i putnici koji idu novom rutom oko Hong Konga. Naime, jedna turistička kompanija pokrenula je autobusku turu od 83 kilometara koja ima za cilj da uspava putnike.

Ovi spavajući autobusi kako ih nazivaju, voze bez cilja pet sati, tokom kojih putnici uspevaju da se odmore.

Tako za kartu od 13 do 51 dolara, putnici mogu da se ukrcaju u autobus na sprat, udobno se smeste na svoja sedišta i puste da ih zvuk motora uspava. Kompanija čak čak nudi i maske za oči i čepiće za uši kako bi umorni putnici mogli da odmore u miru i tišini.

Kada je osmišljavao nove ture, menadžer marketinga i poslovnog razvoja kompanije „Ulu Travel“ Kenet Kong bio je inspirisan jednom objavom na društvenim mrežama.

Naime, njegov prijatelj se na društvenoj mreži požalio na stres na poslu koji ga drži budnim noću. Dobro je spavao samo kada bi se vozio autobusom. Ovo je navelo Konga na ideju odmora u javnom prevozu.

Putnici mogu ranije da se iskrcaju iz autobusa na jednom od nekoliko mesta za iskrcavanje ako više vole da nastave da spavaju kod kuće umesto da završe celo putovanje.

„Patio sam od nesanice, zato sam došao ovde da pokušam da se naspavam“, rekao je 25-godišnji Anson Kong za Asošiejtid pres, jedan od putnika na ovoj jedinstvenoj u svetu autobuskoj turneji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike