Nova atrakcija u Parizu: Autobus koji se pretvara u brod i vozi turiste po reci (VIDEO)

29.08.2021

13:30 >> 14:00

0

Amfibijski turistički autobusi godinama se koriste za prevoz turista

Nova atrakcija u Parizu: Autobus koji se pretvara u brod i vozi turiste po reci (VIDEO)
Copyright Printscreen

Glavni grad Francuske dobio je novu turističku atrakciju: amfibijski autobus. Turisti sa njim prvo razgledaju znamenitosti Pariza vozeći se kroz gradske ulice, a potom se vozilo pretvara u rečni brod za zabavu i vozi direktno po Seni.

Pročitajte i ovo:

Amfibijski turistički autobusi, poznati kao “patke” (“duck tour”), godinama se koriste za prevoz turista po gradovima u svetu. Verzija koja se koristi u Parizu je novi namenski dizajn izgrađen uglavnom u Francuskoj i prema rečima njegovih operatera, to je prvo amfibijsko vozilo koje je dobilo dozvolu za prevoz turista na pariskim drumskim i plovnim putevima.

Prva kompanija koja je imala takozvane “patka ture” osnovana je 1946. godine u Viskonsinu. Danas se nude kao turistička atrakcija u Bostonu, Sijetlu, Dablinu, Londonputo.  Zabeležno i je nekoliko incidenata u kojima je poginulo više osoba.

Prednji deo autobusa sličan je obliku čamca, kako bi mu se omogućilo lakše uplovljavanje u vodu, a poseduje i pešački most, koji se koristi za ukrcavanje. U poređenju s tradicionalnim autobusom, ova paluba je posebno visoka, kako bi bila što je moguće dalje od vode, iz sigurnosnih razloga.

Ove nedelje, prvi putnici su, vozeći se u autobusu, posmatrali znamenitosti Pariza, kao što su Trijumfalna kapija i Ajfelov toranj. Potom je autobu prešao na rečni režim, uključivši elisu sa zadnje strane, kako bi plovio po Seni.

Pročitajte i ovo:

Predostrožnosti radi, sa strane je bilo pripremljeno sidro, kao i prsluci za spasavanje za putnike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike