Amsterdam grad neobičnih atrakcija tokom praznika

08.12.2022

19:34

0

Autor: 24sedam

Ako ste ljubitelji klizanja, božićnog marketa, brojnih poslastica, džina, nesvakidašnjih muzejskih postavki, rasvete i lampiona, novogodišnje dekoracije, onda je pravi grad za vas

Amsterdam grad neobičnih atrakcija tokom praznika
Amsterdam - Copyright Profimedia

Amsterdam, grad koji je poznat po kanalima, zanimljivoj istoriji, lalama, velikom broju bicikala, mnoštvu muzeja, slobodnom duhu, nesvakidašnjim coffee shop-ovima, turistima u zimskim mesecima može biti veoma interesantan i ponuditi im sve i više od onog što ostatak Zapadne Evrope nudi tokom novogodišnjih praznika.

Pixabay
 

Jedna od najzanimljivijih aktivnosti je klizalište ispred Rijks muzeja, na Muzejskom trgu, gde uz brojne posetioce možete uživati od jutra do večernjih sati, kada se pale sijalice, kako na samom klizalištu, tako i na čitavom muzejskom kompleksu.

Pixabay
 

Međutim, Amsterdam vam može ponuditi i nesvakidašnje iskustvo klizanja na nekom od kanala.Ako temperatura bude ispod nule najmanje nedelju dana, smatra se da je led bezbedan za klizanje. Ovo je iskustvo koje vam mogu prirediti samo Holandija i Amsterdam,ako se nađete u zimskim mesecima u ovom gradu, nikako ne propustite

Pixabay
 

Do kraja januara, svake godine, u Amsterdamu se organizuje Amsterdam Light Festival. Svetlosne instalacije širom grada i iznad kanala ulepšavaju grad i daju svečanu notu. Preko 300 umetničkih instalacija postavljenih u različitim tematskim izložbama osvetljavaju ovaj grad. Festival se održava na ulici, tako da vam za njega nije potrebna ulaznica. 

Pixabay
 

U Amsterdamu se održavaju Božićni vašari, prepuni malenih tezgi, gde možete kupiti lokalne specijalitete, piće, novogodišnje kolače, ukrase.

Najpopularniji božićni market nalazi se u blizini Rijks muzeja, gde osim u božićnim đakonijama, možete uživati i u klizalištu. Možete posteti još i Amsterdamsche Kerstmarkt, Amsterdam Vinter Paradise, Kastle Christmas Fair, Sinterklaas Market, Rokin Khristmas Market.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike