Destinacija za one sa mračnim smislom za humor! Jezivi praznični park stvoren u čast Deda Mrazu

22.11.2022

13:05

0

Autor: A.G.

Ogromne glave Deda Mraza, slatkiši i snežnobeli irvasi propadaju, dok tropska klima pretvara čitavo mesto u rđu

Destinacija za one sa mračnim smislom za humor! Jezivi praznični park stvoren u čast Deda Mrazu
Zastrašujući praznični park u Brazilu - Copyright Printscreen/YouTube/ Expedition Theme Park

U svetu postoji mnogo napuštenih parkova, ali izgleda da park Albanoel podiže stvari na potpuno novi nivo. Stvoren da donosi radost, u njemu je nestalo magije jer se iza njegovih zidova danas krije tužan prizor.

Na putu za Rio de Žaneiro, krstareći Brazilom, uočićete čudan prizor Deda Mrazova koji bulje u vas, ali njihovim očima nedostaje sjaj. Zatvoren više od decenije, park Albanoel sada je jezivi ostatak vesele destinacije kakva je trebalo da bude.

Tu su sanke Deda Mraza koje Rudolf i drugi irvasi čuvaju i vuku u večnost. U sredini je čudna kuća, prevrnuta, naizgled slatka bombona, dečje ljuljaške, zarđali tobogani. Ovo je davno napušteni park sa božićnom tematikom.

Park je osmislio Antonio Albano Reis, političar koji se svakog Božića oblačio kao Deda Mraz. Planirao je da izgradi park na preko 30 miliona kvadratnih metara zemljišta – fantastičan svet mašte u kome će svi uživati. Ali ovaj dugoročni san je zaustavljen kada je Reis poginuo 2004. u saobraćajnoj nesreći.

Uprkos tome što se ovo mesto pretvorilo u savršeni ambijent za horor film,  park Albanoel je postao i jedinstvena turistička atrakcija na svetu, ali samo za one sa mračnim smislom za humor.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike