Motor kao sanke Deda Mraza: Bajkeri i ove godine odneli poklone deci iz Sremčice (FOTO/VIDEO)

26.12.2021

17:00

0

Udruženje motociklista "BJBiker" već 14. godinu zaredom organizuje ovu humanitarnu akciju

Motor kao sanke Deda Mraza: Bajkeri i ove godine odneli poklone deci iz Sremčice (FOTO/VIDEO)
viber_image_2021-12-26_11-34-41-218 - Copyright 24sedam/L. Đ. T.

Kraj decembra je doba godine kada prestonicom vlada prava praznična i novogodišnja atmosfera, a nju su danas dodatno "podgrejali" motociklisti maskirani u Deda Mrazove, koji su se okupili ispred Skupštine grada i prodefilovali beogradskim ulicama sve do Sremčice, gde su obradovali mališane iz Doma za decu i mlade.

Naime, Udruženje motociklista "BJBiker" već 14. godinu zaredom organizuje humanitarnu akciju "Moto Deda Mraz", u kojoj ljudi dobre volje prikupljaju sredstva za paketiće namenjene štićenicima Doma za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici. 

Novinari portala 24sedam, bili su danas ispred Skupštine grada, gde se okupilo mnoštvo Beograđana, koji su sa oduševljenjem pozdravili maskirane motocikliste, kojih je bilo preko 300.

Motor kao sanke Deda Mraza

Oko 10 časova polako su počeli da pristižu prvi motociklisti, koji su se potrudili da njihovi dvotočkaši odišu prazničnim duhom.

Kreativni ljubitelji motora ukrasili su svoje "ljubimce", kako bi obradovali i ulepšali praznike Beograđanima, ali i mališanima iz Doma.

Iako je dan bio hladan i kišovit, to nije uticalo na dobro raspoloženje koje je vladalo među ljudima, a pored motociklista, ispred Skupštine grada bilo je i dece, kojima su maskirani Deda Mrazovi delili slatkiše.

Najmaštovitiji je bio motociklista koji je svoj motor "pretvorio" u sanke Deda Mraza, što je izazvalo oduševljenje među najmlađima, koji su se utrkivali ko će pre da se slika sa "pravim" Dedom.

24sedam, L. Đ. T.
 

Usledilo je zajedničko slikanje, a oko 11 časova, krenula je novogodišnja kolona Deda Mrazova, na oduševljenje okupljenih građana, ali i učesnika u saobraćaju koji su motocikliste otpozdravljali sirenama.

"Crvena" kolona prodefilovala je ulicom kneza Miloša do Mostarske petlje, potom pored Sajma do raskrsnice koja vodi ka Železniku.

Usledila je vožnja kroz Železnik, da bi ubrzo stigli do željene destinacije - Doma u Sremčici, gde su ih željno iščekivali mališani. 

Deca ne mogu da dočekaju dolazak Deda Mrazova

Kako je za 24sedam ispričao jedan od članova Udruženja "BJBiker" Nenad Gavrilović, njih deca u Domu Sremčica već poznaju, pošto im godinama unazad ulepšavaju praznike.

- Nažalost, tamo ima dosta dece koja su godinama pod strateljstvom Doma. Kažem nažalost, zato što je tamo dosta napuštene dece, kojima ljubav i pažnja mogu da znače sve. Naše malo, nekom znači mnogo. Ti mališani nas već lično poznaju, tako da se stvarilo prijateljstvo između nas, što je predivno. Oni nas svake godine nestrpljivo očekuju, to su nam ispričali zaposleni iz Doma. Deca ne mogu da dočekaju naš dolazak - rekao je Gavrilović.

Interesanto je da svako dete "pronađe" svog Deda Mraza koga poznaje od ranije, pošto je ovo sad već postala jako lepa tradicija i iz godine u godinu nam se priključuje sve više ljudi.

- Ovo je 14 godina kako organizujemo Moto Deda Mrazove, s tim što 13. put idemo u Dom. Prošle godine nismo dobili dozvolu od Ministarstva zdravlja, koje upravlja Domom Sremčica, zbog kovida i rizika da se širi bolest. Svake godine u akciji učestvuje preko 300 motora, a to je sigurno negde oko 400 ljudi, zato što dosta vozača povede žene i devojke - rekao je Gavrilović za 24sedam.

Motoristi su poslednjih mesec dana davali i prikupljali donacije, a kako nam je Nenad objasnio, u akciji je učestvovalo i nekoliko firmi koje su donirale novac i poklone.

24sedam, L. Đ. T.
 

- Mi svi imamo zanimanja od kojih živimo, a motori su naša ljubav, naš hobi. Pre 14 godina smo rešili da našem Udruženju motociklista "BJBiker" damo i jednu humanitarnu notu, te smo 2007. po prvi put organizovali akciju "Moto Deda Mrazovi". Tada smo odlučili da posetimo Dom za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici, jer su tih godina uglavnom svi odlazili u Tiršovu - kaže naš sagovornik. 

Dodaje da nisu želeli da prave medijski cirkus, već da zaista i od srca pomognu deci kojima je potrebna ljubav i pažnja.

- Prve godine smo skupili 60 paketića, ali već od sledeće godine, čitavih 300, zato što toliko ima i štićenika u domu. Po poklon za svakog mališana - ističe Gavrilović i dodaje da su imali podršku Grada, od prvog dana.

Redakcija portala 24sedam takođe je učestvovala u ovoj humanitarnoj akciji, doniravši određenu sumu novca za kupovinu poklona mališanima. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike