Plivanje do neba: Najviši beskonačni bazen na svetu sa pogledom od 360 stepeni

14.11.2022

15:06

0

Autor: 24sedam

U gradu koji voli da postavlja rekorde

Plivanje do neba: Najviši beskonačni bazen na svetu sa pogledom od 360 stepeni
Najviši bazen na svetu - Copyright Profimedia

Auru Skypool nazivaju najvišim beskonačnim bazenom na svetu s pogledom od 360 stepeni. Reč je o bazenu koji se nalazi na 50. spratu nebodera Palm Tower u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Beskonačni bazen prostire se na 775 kvadratnih metara, a smešten je na visini od oko 200 metara iznad zemlje.

Iz bazena se pruža nesmetan pogled na veličanstvenu panoramu ovog grada neverovatnih rekorda, uključujući i najviši neboder na svetu – Burdž Kalifu.

Ambijent na otvorenom, nalik plaži, ukrašen je biljkama koje su u harmoniji sa prigušenim tirkiznim bojama nameštaja. Glavni salon je okružen drvenom terasom koja izgleda kao obala i ima stolove i ležaljke. Odavde posetioci mogu da uživaju u zadivljujućem pogledu na grad i okean preko beskonačnog bazena koji kruži oko tornja kao ogledalo.

Mreže plutajućih platformi prostiru se u more sa dve strane, stvarajući osećaj ekskluzivnosti sličan onom na privatnom ostrvu.

Uz bazen se nalazi i luksuzno opremljeni lounge prostor s ležaljkama napravljenim po meri. Ovde se poslužuju jela nadahnuta azijskom kuhinjom – od salata od divljači i rebara s malezijskim začinima do najrazličitijih slatkiša.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike