Dva srca usred pustinje omiljena su destinacija turista željnih ljubavi

22.06.2022

14:00

0

Autor: A.G.

Ljubavno jezero u Dubaiju

Dva srca usred pustinje omiljena su destinacija turista željnih ljubavi
profimedia-0393284502 - Copyright Profimedia

Od pravljenja ostrva u obliku palme usred okeana do podizanja jedne od najvećih zgrada na svetu i izgradnje skijališta usred pustinje, Dubai je učinio sve što je moguće da se razlikuje na mapi sveta. I kao da sve to nije dovoljno, Dubai je usred pustinje smislio još jednu atrakciju koja izaziva strahopoštovanje.

Veštačko jezero u obliku srca.

Šeik Hamdan bin Mohammad, prestolonaslednik Dubaija, otkrio je svetu ovo neobično veštačko jezero u Dubaiju – oblikovano kao dva međusobno povezana srca koja su vrlo brzo postala svetski poznata atrakcija za romantične parove koji posećuju Bliski istok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fazza (@faz3)

Dva isprepletena jezera u obliku srca smeštena su u blizini oaze Al Qudra. Površine 550.000 kvadratnih metara, ova zapanjujuća turistička atrakcija vidljiva je čak i iz svemira, piše Oddity Central.

Ono što je takođe zanimljivo je da je drveće oko njih posađeno na takav način da se iz vazduha čita kao „ljubav“.

Sa ovog mesta bićete svedoci najlepšeg zalaska sunca u Dubaiju i zato je važno znati da je najbolje vreme za posetu jezeru ljubavi sat vremena pre zalaska sunca.

Profimedia
 

Od otkrivanja jezera ljubavi 2018. godine, ovaj romantični vodeni kutak na zemlji postao je jedno od najpopularnijih mesta za prve sastanke, veridbe, venčanja.

Iako se „ljubavno jezero“ nalazi usred pustinje, nadležne vlasti postavile su putokaze kako bi osigurale da posetioci željni ljubavi nemaju problem da ga pronađu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike