Mesto tuge i divljenja: Monumentalno groblje u Milanu je muzej na otvorenom i jedna od najposećenijih atrakcija grada

01.11.2022

15:13

0

Autor: 24sedam

Bogate porodice su se u prošlosti nadmetale ko će biti zaslužniji i istaknutiji, kako bi njihovi grobovi bili na ovom groblju

Mesto tuge i divljenja: Monumentalno groblje u Milanu je muzej na otvorenom i jedna od najposećenijih atrakcija grada
Milansko groblje - Copyright Profimedia

Opisano kao „muzej na otvorenom“, milansko Monumentalno groblje je mesto na kome počivaju najistaknutiji ljudi milanskog društva.

Ono što ga čini posebnim jesu umetnički standardi koji se moraju poštovati. Naime, svaki mauzolej mora biti odobren i, ako je potrebno, modifikovan od strane posebne komisije pre nego što bude izgrađen.

Kao rezultat toga, ovo groblje ima jedinstvenu atmosferu, dizajniranu da iznenadi one koji dolaze ovde. Tako ćete na ovom groblju videti anđele koji izranjaju iz vegetacije pored stena, kao i reprodukcije Trajanovog stuba ili Tajne večere, sa svakim apostolom izvajanim u bronzi.

Profimedia
 

Tu su i ožalošćene figure, monasi, templari, žene koje grle mermerne grobnice i spomenici u najmračnijem neogotičkom stilu.

Neki njegovi delovi nekada su bili rezervisani isključivo za bogate i slavne. Tako ćete na glavnom ulazu videti grobove najzaslužnijih građana Milana. Među najpopularnijim, možete pronaći piramidu, belu kulu ili mermernu grobnicu u obliku kreveta sa baldahinom.

Profimedia
 

Bogate porodice Milana su se u prošlosti nadmetale ko će biti zaslužniji i istaknutiji, kako bi njihovi grobovi bili na ovom groblju, o čemu svedoče brojne skulpture.

Danas se ceo kompleks sastoji od 3 različite zone: u srednjoj su grobnice katoličkih porodica, desna strana je rezervisana za Jevreje, dok je leva posvećena nekatolicima.

Profimedia
 

Ulaz u groblje je besplatan a koliki je značaj ove znamenitosti govori činjenica da predstavlja drugu najposećeniju atrakciju grada.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike