Pretvorite putovanje u Pariz u unikatni jesenji užitak

20.09.2022

18:36

0

Autor: M. J.

Uživajte u gradu svetlosti, ljubavi i romantike

Pretvorite putovanje u Pariz u unikatni jesenji užitak
eiffel-tower-g5f273bb86_1920 - Copyright Pixabay

Putovanje u Pariz je uvek poseban užitak, a oni koji su doživeli jesen i proleće u Parizu, sa putovanja se uvek vrate puni najlepših utisaka.  Znamenitosti Pariza, kao i autentična kultura i atmosfera ove metropole.

Pixabay
 

 Prestonica Francuske, smeštena je na obe obale Sene i ima oko 2,141 miliona stanovnika. Pariz je centar kulturnog, političkog, industrijskog i trgovačkog života cele države, a pored toga, smatra se i centrom umetnosti i mode čitavog sveta. Grad proleće i jesen, uspeva da uveseli svim putnicima koji se odluče da ga obiđu. 

On je jedan od najznačajnijih svetskih gradova, a po broju turista koji ga obiđu, Pariz predstavlja najposećeniju turističku destinaciju na svetu. 

Pixabay
 

Ovaj grad svetlosti, romantike, ljubavi i poljubaca, je i grad Ajfelove kule, Luvra, Trijumfalne kapije i Notr Dama. Pariz je i sedište UNESO-a, OECD-a i neformalnog Pariskog kluba. Ovo je i grad umetnosti, mode i parfema. Pariz je, dakle - oaza kulture, istorije i umetnosti Francuske, ali i čitave Evrope! Kuhinja, jezik i raskošna arhitektura, uz bogatu istoriju, samo su još neki od značajnih aduta ovog grada. 

Pixabay
 

Znamenitosti u Parizu poznate su širom sveta. Ajfelova kula verovatno je i najprepoznatljiviji arhitektonski biser na planeti, dok je Luvr najprepoznatljiviji muzej, u kome se nalazi i čuvena Mona Liza. 

Pixabay
 

Običnim pogledom na Jelisejska polja, koja predstavljaju najprestižniju i najširu aveniju Pariza, vaš utisak o  putovanju u Pariz, dodatno će obogatiti raskošom. O raskošu i luksuzu Versaja, bolje i da ne počinjemo. Nema pravih reči za opisivanje lepota znamenitosti Pariza - njih morate sami da doživite. 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike