Nea Vrasna: Sve što niste znali o najmlađem grčkom letovalištu

07.06.2022

18:20

0

Autor: M. J.

Udaljeno je od Soluna 70 km, a od popularnog mesta Asprovalta samo pola kilometra

Nea Vrasna: Sve što niste znali o najmlađem grčkom letovalištu
Nea Vrasna (3) - Copyright Profimedia

Nea Vrasna je letovalište koje se nalazi na oko 70 km istočno od Soluna i isto toliko zapadno od Kavale i Tasosa. Smeštena na dva kilometra od novog auto-puta Solun - Kavala, između Asprovalte i Stavrosa, na svega četrdesetak kilometara od Svete gore i Uranopolisa, predstavlja idealnu lokaciju za pravi porodični odmor, ali i polaznu tačku za mnoge izlete i obilazak mnogobrojnih plaža u okolini.

Profimedia
 

Na obalama toplog Egejskog mora, u srcu solunskog okruga i čuvenog zaliva Strimoni, smešteno je relativno novo, a ipak poznato i popularno letovalište među turistima širom sveta. Gde god da ste smešteni, glavnim šetalištem za nekoliko minuta hoda možete stići u ovo drugo pomenuto letovalište.

Profimedia
 

Nea Vrasnu možemo opisati kao malo i mirno selo sa samo 2.500 stanovnika. I u toku sezone, osim, naravno, buke i gužve zbog velikog broja turista, ostaje u večernjim satima prilično mirno zbog nedostatka klubova i organizovanog noćnog života. Zbog ovog podatka se najčešće preporučuje kao savršen izbor za porodice sa malom decom i ljude koji žele pravi odmor.

Klima u ovom mestu je idealna, blagi povetarac čini da i najveće vrućine budu znatno podnošljivije, a večeri prijatnije. Međutim, ono na šta se mnogi turisti žale je veće prisustvo komaraca u odnosu na ostala letovališta. Stoga, ponesiteneko adekvatno sredstvo, naročito zbog mališana.

Profimedia
 

One koji na ovo letovanje kreću iz glavnog grada Beograda očekuje putovanje od 705 km, a za one iz Niša 480 km. Dobro vam je poznato da su ova, a i ostale, okolne destinacije čest izbor turista iz naše zemlje zbog relativno kratke vožnje i brzog dolaska na željenu lokaciju.

Ako se odlučite za organizovani prevoz autobusom i ne želite aktivan odmor uz obilazak susednih mesta i plaža, ne brinite, auto vam u Nea Vrasni neće biti potreban jer je sve blizu i nadohvat ruke. 

Međutim, ako ste avanturističkog duha, ljubitelji aktivnog odmora i upoznavanja okoline, novih mesta i novih plaža, najbolje je da krenete svojim vozilom. Nea Vrasna predstavlja odličnu bazu za mnogobrojne izlete i istraživanje solunske regije.

U njenoj neposrednoj blizini, pored već pomenute Asprovalte, nalazi se i popularno letovalište Stavros, a zatim malo dalje su Vrasna Paralija, Olimpijada i ostala mesta.

Profimedia
 

Plaža Nea Vrasna

Plaža Nea Vrasne nije naročito prostrana, zauzima dužinu od oko jednog kilometra. Kako se ovo letovalište nalazi između Stavrosa i Asprovalte, može se reći da svako mesto ima svoje parče jedne iste plaže čija je malo više od sedam kilometara.

Godinama unazad je ponosni nosilac plave zastave zbog svoje čistoće. Uređena je, opremljena tuševima, kabinama za presvlačenje i raznim sadržajem za zabavne aktivnosti i organizovane sportove na vodi. Voda jeste čista, ali su talasi česti u popodnevnim časovima, i kao posledica toga postaje znatno mutnija i puna trave. Ako se odlučite da zbog drugih pogodnosti letujete ovde, a ipak vam se ne svidi plaža, odlična vest je da u blizini imate dosta mesta sa boljim plažama koja možete posetiti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike