Ovo su najbolja evropska odredišta za 2022. godinu

20.05.2022

09:15

0

Autor: 24sedam

Više od pola miliona putnika iz 182 zemlje glasalo je za najbolje destinacije

Ovo su najbolja evropska odredišta za 2022. godinu
malaga-gb5d90002b_1920 - Copyright Pixabay

Otkrijte svoje vrhunske evropske destinacije koje možete posetiti i pronađite inspiraciju među evropskim destinacijama savršenim za gradski, sunčani, romantični odmor, kupovinu, kulturu ili uranjanje u prirodu.

Pixabay
 

Ljubljana

Grad za radoznale i avanturističke duše. Riznica uzbudljivih tajni i prirodnih radosti. Ponosna zelena prestonica Slovenije poziva sve skitnice željne kulture, umetnosti, zabave i velikih zelenih površina koje pružaju opuštenu atmosferu. Ranije od drugih evropskih destinacija, Ljubljana se opredelila za pešački istorijski centar. U njegovom srcu, dok šetate od modernog butika do autentične prodavnice,  restorana ili modernog kafića, možete čuti ptice kako pevaju. Ovaj grad živopisne istorije i prirodnog nasleđa krasi veliko srce Ljubljane. Vaša prva poseta sigurno neće biti poslednja. U autentičnom šarmu prestonice najviše uživaju oni putnici koji se vraćaju zbog divne kulture, kuhinje i raznolikog gradskog života.

Pixabay
 

Marbelja

Omiljena destinacija za putnike koji traže opuštanje, kupovinu, prefinjene hotele i restorane, takođe lokalne rukotvorine, golf, Zahvaljujući radu gradskog veća, Marbelja privlači više nego ikada digitalne nomade, sportske entuzijaste, gurmane, ali i kompanije i investitore. Marbelja razvija održiv i odgovoran turizam veoma visokog kvaliteta i predstavlja primer dobre prakse na evropskom nivou. Krenite iz svog hotela sa 4 ili 5 zvezdica i napunite baterije na plaži Puerto Banus.

U podne, prepustite svom ukusu u restoranu sa Michelin zvezdom ili tapas baru u istorijskom centru Marbelje. Autentične uličice sa hiljadama cveća i biljaka okačenih na zidovima i balkonima su neponovljivi potpis ove destinacije koja je decenijama bila broj 1. Topla mikroklima Marbelje i sunce tokom cele godine čine je rajem za sportove na otvorenom. Ova sunčana destinacija je takođe prva rangirana među najprestižnijim i ekskluzivnim destinacijama u Evropi.

Pixabay
 

Amijen, Francuska

Da li biste želeli da krenete na nesvakidašnje putovanje stopama Žila Verna, nađete se u mirnom utočištu kanala i plutajućih vrtova, otkrijete najlepšu i najveću katedralu u Francuskoj i uživate u sjajnom porodičnom odmoru? Ne tražite dalje: Amijen je odredište koje treba da stavite na vrh liste želja za putovanje.

Idealno lociran u srcu trougla Pariz-London-Brisel, Amijen je divan grad koji se rangira kao 4. najzeleniji grad u Francuskoj. Kao jedini francuski grad koji ima tri liste UNESCO-ve baštine i kojim dominira impozantna katedrala, Amijen blista svojom zadivljujućom arhitekturom i prirodnim nasleđem.Bio je izvor inspiracije za Žila Verna kada se ovde nastanio 1871. Čuveni pisac je ostavio trag u gradu; njegov uticaj je vidljiv na svakom uglu ulica u Amijenu. Amijen je takođe dom međunarodnog baštenskog festivala koji će se otkriti na čuvenoj lokaciji Hortijonaž koja je proglašena za najlepši gradski park u Evropi. Hortijonaž, zeleni raj od 300 hektara u srcu grada, takođe se može istražiti peške, biciklom, čamcem na vesla, kajakom.

Pixabay
 

Ne propustite da posetite Musee de Picardie, uskočite na bicikl i uputite se do zoološkog vrta Amijena, pravog ostrva biodiverziteta gde su ugrožene vrste zaštićene u miru prirode. Uđite u mali turistički voz ili se provozajte konjskom zapregom: oba vas vode kroz Sen Leu, tipičan istorijski okrug obeležen šarenim kućama. Ovo je idealno mesto da probate neke lokalne specijalitete kao što je „ficelle picarde“, ili da popijete piće uveče na nekoj od mnogih terasa duž reke Some. Pre svega, Amijen je grad u kome ljudi vole da se opuste. Ne morate žuriti sa jednog mesta na drugo; samo doživite ljubaznost stanovnika, blagu vrevu pešačkog tržnog centra ili uronite u prirodu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike