Legenda kaže da ovo ostrvo ljubavi donosi sreću zaljubljenim parovima

28.03.2022

12:30

0

Mediteransko ostrvo - savršeno utočište ljubavi

Legenda kaže da ovo ostrvo ljubavi donosi sreću zaljubljenim parovima
kyrenia-gf2d48d43e_1920 - Copyright Pixabay

Mediteransko ostrvo Kipar je destinacija koju moraju posetiti ljubitelji luksuza, a sa svojom intrigantnom istorijom, bogatom kulturom i dugim peščanim plažama, ima mnogo toga da ponudi onima koji traže opušteni i okrepljujući odmor.

Pixabay
 

Treće najveće i najnaseljenije ostrvo na Mediteranu je idealno za parove koji će uživati u zadivljujućim zalascima sunca, pejzažima koji oduzimaju dah, šarmantnim restoranima na obali i elegantnim koktel barovima.

Prema kiparskoj legendi, ovo je takođe ostrvo ljubavi, sa Afroditom - grčkom boginjom romantike za koju se kaže da je rođena iz okeana i sada je ovo mesto poznato kao Afroditina plaža. Meštani veruju da talasi koji se razbijaju preko stena na ovoj lokaciji stvaraju stubove od pene koji izgledaju baš kao boginja - pa ako tražite savršenu destinaciju za putovanje sa partnerom ovog leta, onda bi to mogao biti Kipar.

Pixabay
 

Međutim, romantika nije jedina stvar koja Kipar izdvaja od drugih utočišta širom Evrope. U galeriji otkrivamo još pet razloga zbog kojih bi trebalo da posetite ovo intrigantno ostrvo ovog leta.

Kipar je dom nekih od najlepših plaža na svetu, što ga čini savršenim izborom za sve koji traže peščane obale i duge, vruće dane na suncu. Od čistog belog peska plaže Paliohori do prelepih tirkiznih voda Aja Nape, bićete oduševljeni prelepom obalom ostrva i naizgled beskrajnim izborom plaža sa Plavom zastavicom.

Dok su neke plaže popularne među porodicama, malo skrenuti sa utabanih staza je savršen način da otkrijete osamljene uvale i neke od najbolje čuvanih tajni Kipra, gde se možete opustiti i uživati u mirnim trenucima. Sa više od 10 odsto ostrva prekrivenim prirodnom vegetacijom, Kipar je jedno od onih mesta gde uvek možete pronaći poglede vredne divljenja.

Pixabay
 

Dom je nekih od najluksuznijih butik hotela, prestižnih golf odmarališta i marina u Evropi i šire. Kipar je takođe poznat po tome što ima neke od najekskluzivnijih adresa u Evropi.

Kada odaberete Kipar za svoj odmor ove godine, nećete imati pristup samo nekim od najboljih plaža na svetu, već i mnoštvu kulturnih žarišta koje morate posetiti. Od prelepog manastira Kikos, koji je dekorisan antičkim eksponatima napravljenim od zlata i srebra, do drevnih mesta kao što su Grobovi kraljeva i Crkva Svetog Lazara.

Pixabay
 

Kada posećujete Kipar, postoji beskrajan izbor vrhunskih, luksuznih odmarališta koja nude lokacije na plaži i romantična okruženja koja su savršena baza za odmor parova. Bilo da ste raspoloženi za šetnju plažom, opuštanje na palubi uz čašu ledeno hladnog belog vina ili želite da se razmazite i uživate u nekim raskošnim spa tretmanima, prelepi hoteli na Kipru će vam ponuditi sve sa stilskim dizajnom enterijera i zagarantovanom besprekornom uslugom.

Pixabay
 

Mnogi ljudi dolaze na Kipar zbog sunca, a činjenica da se ostrvo nalazi u tropskoj zoni znači da uživa toplu mediteransku klimu tokom cele godine. Bez obzira da li više volite da šetate na svežem vazduhu sa svojim partnerom ili da se kupate u toplim plavim vodama Mediterana, postoji nešto za svakoga.  

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: luxlife.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike