Omiljena zabranjena atrakcija! Iako je mesto opasno po život, turisti hrle u gradsku kanalizaciju

17.03.2022

16:00

0

Nikome, izgleda, ne smeta rizik od poplava i otrovnih plinova

Omiljena zabranjena atrakcija! Iako je mesto opasno po život, turisti hrle u gradsku kanalizaciju
profimedia-0409592462 - Copyright Profimedia

Ne može se mnogo gradova pohvaliti kanalizacijom koja služi kao turistička atrakcija, a jedan od njih je Toronto, čiji podzemni svet budi maštu i izaziva divljenje.

Kanalizacijska mreža u Torontu više nalikuje mokrim tunelima podzemne železnice nego koritima otpadnih voda. Upravo zbog toga je ovo podzemlje postalo meta avanturista koji žele da istraže šta se događa u mračnim prolazima, iako ulaz nije moguć bez posebnih dozvola. Razlog je rizik od poplava i otrovnih kanalizacijskih plinova.

Profimedia
 

Svaki ogranak ove kanalizacije ima svoju priču.

Primera radi, Garison Krik koji prolazi ispod zapadnog kraja grada, okrugao poput pneumatske cevi, nekad je bio potok. U kasnim 1800, nakon što je potok postao prenatrpan otpadom, gradske vlasti su odlučile da ga zatrpaju. 

Odvod imena Gargantua takođe privlači mnoge svojom veličinom. Ispresecan rešetkama i klimavim cevima postavljenim pre otprilike pedeset godina, i te kako može biti opasno mesto za šetnju, posebno ako u mraku naiđete na bujicu šikljajuće vode.

Da je Toronto grad koji zbrinjavanje otpada shvata ozbiljno, svedoči i postrojenje za čišćenje kanalizacije, nazvano "palata pročišćavanja", gde završava sav sadržaj ovih intrigantnih tunela.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike