Nesvakidašnja atrakcija: Penzionisani avion postaje hotel!

16.02.2022

15:58

0

Imaće čak 31 sobu i veliki apartman u pilotskoj kabini

Nesvakidašnja atrakcija: Penzionisani avion postaje hotel!
profimedia-0649493732 - Copyright Profimedia

 Project Envergure, što na francuskom znači raspon krila, koncept koji daje novi život penzionisanom Erbasu A380 u blizini aerodroma Toulouse Blagnac.

Profimedia
 

Zamisao Frederika Deleza, bivšeg inženjera Erbasa, hotel A380 biće ostvaren san svakog ljubitelja avijacije sa 31 sobom podeljenom između standardne i luksuzne kategorije i dva dodatna apartmana. Standardne sobe prostiraće se na 16 kvadratnih metara, a deluks opcija će imati 23 kvadrata, uključujući bračni krevet i jedan ili dva kreveta za jednu osobu.

 

Profimedia
 

U „Flying high“ iskustvu godinama uživaju samo piloti i kabinsko osoblje, a ovaj hotel će omogućiti ljudima koji vole letenje da provedu opušteno vreme u avionu umesto samo nekoliko sati tokom svojih putovanja. Toranj za kontrolu vazdušnog saobraćaja namenjen je restoranu, koji može da primi do 60 gostiju i služiće kao recepcija. Dva apartmana površine 35 kvadratnih metara imaju bračni krevet i sopstveno kupatilo sa kadom za maksimalnu udobnost. Drugi apartman zadržava originalno stepenište koje povezuje dva nivoa na zadnjem kraju.

Profimedia
 

Hotel A380 će se nalaziti u novom MEETT-u kongresnom i izložbenom centru u blizini aerodroma, sa planiranim datumom otvaranja 2024. godine.

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: luxlife.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike