Seka Aleksić i Dea Đurđević besne zbog presude Vučićeviću: Niko ne sme da bude u zatvoru zbog izgovorene reči!

04.04.2023

22:31

0

Poslale javnu podršku

Seka Aleksić i Dea Đurđević besne zbog presude Vučićeviću: Niko ne sme da bude u zatvoru zbog izgovorene reči!
Seka Aleksić, Dragan J. Vučićević i Dea Đurđević - Copyright Mateja Stanisavljevic/Milan Maricic/David Matana Micovic/ATAImages

Na presudu glavnom i odgovornom uredniku dnevnog lista "Informer", Draganu J. Vučićeviću, koji je osuđen na šest meseci zatvorske kazne zbog tvitovanja o novinaru i nekadašnjem direktoru jedne televizije, Jugoslavu Ćosiću, reagovale su brojne javne ličnosti koje su mu pružile podršku.

Nakon Cece Ražnatović, Ace Lukasa, Dragane Mirković i mnogih drugih, sada su se oglasile i pevačica Seka Aleksić i voditeljka Dea Đurđević.

Seka je besna zbog svega što se dogodilo, a sada je podržala Vučićevića i poručila mu da bude istrajan u ovoj odluci.

ATAImages/ M.M.
Seka Aleksić

- Dragana poznajem kao dobrog i plemenitog čoveka. On ima moju podršku. Strašno je sta mu se desava i ovo nije zaslužio. Ja mu želim da u ovoj borbi istraje - rekla je Seka Aleksić.

Voditeljka Dea Đurđević se nada da će ovaj postupak glavnog i odgovornog urednika Informera uticati na dekriminalizaciju uvrede.

- Niko ne bi smeo da bude u zatvoru zbog izgovorene reči. Shvatam da je odlazak u zatvor i štrajk glađu Dragana J. Vučićevića stvar principa, verujem da će značajno uticati na dekriminalizaciju uvrede. Nadam se da je ovo poslednji put da se ljudi iz profesije tuže međusobno, jer je za nas oduvek važila ona stara poslovica da “vrana vrani ne vadi oči” i da ćemo ubuduće biti solidarniji bez obzira na sve razlike i tako čuvati svoju profesiju - rekla je Dea Đurđević, prenosi Informer.

Printscreen „Sceniranje" Kurir TV
Dea Đurđević

Bonsu video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike