Dragana Mirković poslala snažnu poruku i stala uz Vučićevića nakon odlaska u zatvor: Želim mu snagu i istrajnost u borbi!"

04.04.2023

20:06

0

Pevačica nije iznenađena njegovim potezom

Dragana Mirković poslala snažnu poruku i stala uz Vučićevića nakon odlaska u zatvor: Želim mu snagu i istrajnost u borbi!"
Dragan J. Vučićević i Dragana Mirković - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Urdenik dnevnog lista "Informer", Dragan J. Vučićević, osuđen je na šestomesečnu kaznu zatvora zbog verbalnog delikta, usled javnog vređanja bivšeg direktora jedne televizije, Jugoslava Ćosića.

Vučićevićev slučaj digao je veliku prašinu, a nakon jučerašnjeg odlska u zatvor njavio je i štrajk glađu ukoliko se ne ispune njegovi zahtevi - da se obavi revizija sudskog postupka i dekriminalizaciju uvrede.

Brojne jave ličnosti pružile su podršku Draganu, a sada je to učinila i folk pevačica Dragana Mirković, koja mu je poslala snažnu poruku i istakla da je njegova odluka nije iznenadila.

ATAImages/Milan Maričić
Dragana Mirković

- Znam da je Vučićević neko ko je dosledan do te mere, i njegova odluka da se sam prijavi na izdržavanje kazne nije me iznenadila. Ja mu želim samo snagu da u svojoj borbi istraje - poručila je Dragana Mirković, prenosi Informer.

Inače, Vučićević je odsluženje šestomesečne zatvorske kazne započeo juče u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Redakcija njegovog dnevnog lista pokrenula je čak i onlajn peticiju sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se u Srbiji više nikad ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

M.M./ATAImages
Dragan J. Vučićević

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike