"Zbog istine u zatvor!" Aca Lukas besan zbog presude Draganu J. Vučićeviću: Poslao mu javnu podršku!

03.04.2023

19:25

0

Folker smatra da Zakon treba da se izmeni

"Zbog istine u zatvor!" Aca Lukas besan zbog presude Draganu J. Vučićeviću: Poslao mu javnu podršku!
Copyright 24sedam/Goran Sivački/ATA Images/Antonio Ahel

Danas je kao bomba odjeknula vest da je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer, Dragan J. Vučićević, otišao na izdržavanje zatvorske kazne zbog verbalnog delikta. 

Javnost Srbije je šokirana ovakvim razvojem situacije, a Draganovi prijatelji sa javne scene posebno su iznenađeni. Nakon pevačica Ane Nikolić, sada se oglasio i pevač Aca Lukas, koji je jasno stao u odbranu Vučićevića i istakao da je to sramotno i nedopustivo, te da istina ne treba nikoga da vređa.

Lukas je Vučićeviću uputio javnu podršku, a naglašava da je posebno iznenađen činjenicom da se zbog iznošenja istine i ličnog stava uopšte donose ovakve presude.

ATAImages/Antonio Ahel
Aca Lukas

- Šta mogu da komentarišem kada smo Dragan i ja u sličnoj stuaciji. Dragan i ja možemo da zaboravimo tužbe koje imamo od novinara sa tajkunskih medija, zbog nečega što smo rekli što je uglavnom istina. Mislim da ne treba da ide u zatvor i da treba da se izbori, znamo ga svi, on je malo više tvrdoglav i svaka mu čast na tome. Zakon i taj član Zakona treba da se izmeni, jer čovek je rekao istinu i utvrđeno je da je rekao istinu. Ne treba da vređa istina, ako je zabranjeno da se kaže ono što svi znaju, ne znam o čemu se onda radi - istakao je Aca, pa dodao:

- Podrška Draganu, želim da ima efekta i znam da će imati efekta, a ovo je dokaz da nema slobode u medijima. Ja ga poznajem, ne podržavam njegov odlazak i štrajk glađu, jer je javnost stala na njegovu stranu  - rekao je Lukas, prenosi Informer.

Inače, Dragan J. Vučićević je krivično osuđen na šest meseci zatvorske kazne u Okružnom zatvoru u Beogradu, zbog iznošenja tvrdnji o Jugoslavu Ćosiću. Vučićević je najavio da će odmah po ulasku u zatvor započeti štrajk glađu, sve dok se ne ispune dva njegova zahteva: da se obavi revizija sudskog postupka i dekriminalizaciju uvrede!

M. M./ATAImages
Dragan J. Vučićević

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike