Ceca Ražnatović podržala Dragana J. Vučićevića, pa apelovala na sudstvo: Prisetila se i svoje zatvorske kazne!

03.04.2023

19:55

2

Pevačica smatra da zakon nije dovoljno jasno definisan

Ceca Ražnatović podržala Dragana J. Vučićevića, pa apelovala na sudstvo: Prisetila se i svoje zatvorske kazne!
Dragan J. Vučićević i Ceca Ražnatović - Copyright 24sedam/Goran Sivački/ATA Images/Antonio Ahel

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer, Dragan J. Vučićević, krivično je osuđen na šest meseci zatvorske kazne u Okružnom zatvoru u Beogradu, koja je počela danas, zbog iznošenja tvrdnji o Jugoslavu Ćosiću.

Celokupna javnost je šokirana presudom, a podršku Vučićeviću su dale mnoge javne ličnosti, među kojima su i Aca LukasAna Nikolić. Sada je to uradila i pevačica Ceca Ražnatović.

Ražnatovićeva je istakla da se zakon mora definisati, nakon čega je navela nekoliko mana kada je reč o istom i sudstvu u Srbiji, zbog čega sada i Vučićević trpi.

24sedam/Nenad Vujanović
Ceca Ražnatović

- Moramo da imamo jasan zakon šta je za krivničnu, a šta za parničnu tužbu! Kada bih sve one koji su me oklevetali krivično tužila, bio bi pun zatvor! Drugo, slovo zakona ne sme da bude pod pritiskom, niti da se isto vodi populizmom! U mom slučaju, imala sam čak procene zvaničnih sudskih veštaka, da ne postoji nikakva finansijska malverzacija sa moje strane u slučaju Obilić, ali je zarad populizma i kratkotrajnih političkih poena bilo poželjno ići protiv zvaničnih procena - počela je Ceca.

Pevačica se potom prisetila sudske parnice na kojoj je ona bila osuđena na zatvorsku kaznu, usled čega joj je sudija zabranio da se oglašava u medijima narednih šest meseci.

- Sećam se kada mi je na suđenju tužilac rekao: "Ja ne znam koju krivicu da vam stavim u presudi, ali moram da vas osudim i molim vas da narednih šest meseci ne dajete izjave u javnosti". Neka nam ovaj slučaj bude jasan znak da se sredi zakon po tome šta je krivica, a šta parnica i to je neophodno što pre - naglasila je Ceca ukazujući na nepravdu koja je nečinjena Vučićeviću, prenosi Informer.

Antonio Ahel/ATAImages
Dragan J. Vučićević

Vučićević je danas otišao na služenje zatvorske kazne, a smatra da je osuđen iz političkih razloga, te da je o Jugoslavu Ćosiću govorio istinu.

- Neki će da kažu da sam lud. Ovo je moj način da ukažem društvu na veliki problem, a krivično delo uvrede je veliki problem i način na koji sude srpske sudije, pojedine, je skandalozan i nema veze sa pravdom, već sa politikom. Ja sam osuđen iz političkih razloga - rekao je Vučićević u jutarnjem programu na televiziji Prva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike