"Sramota!" Mira Škorić i Lidija Vukićević oštro o presudi Draganu Vučićeviću: Ovako se guši sloboda govora!

03.04.2023

20:25

1

Autor: M.M.

Glumica ističe da je zakon apsurdan i da se uvreda mora dekriminalizovati

"Sramota!" Mira Škorić i Lidija Vukićević oštro o presudi Draganu Vučićeviću: Ovako se guši sloboda govora!
Mira Škorić, Dragan J. Vučićević i Lidija Vukićević - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Odlazak glavnog i odgovornih urednika dnevnog lista "Informer", Dragana J. Vučićevića, na odsluženje zatvorske kazne zbog iznesenih uvreda i tvrdnji o Jugoslavu Ćosiću na društvenoj mreži Tviter, iznenadilo je javnost, a cela Srbija bruji o ovom slučaju.

Vučićević je jutros u 10 časova ušao u Okružni zatvor u Beogradu po presudi, a mnoge javne ličnosti oglasile su se ovim povodom i uglavnom pružili podršku Vučićeviću.

YouTube/Novo jutro
Dragan J. Vučićević

Nakon Ceca Ražnatović iAce Lukasa, povodom slučaja koji je digao veliku prašinu oglasile su se i pevačica Mira Škorić i proslavljena glumica Lidija Vukićević. Mira smatra da je ovakva presuda nedopustiva i sramotna, a posebno je iznenađena činjenicom da se zbog iznošenja istine i ličnog stava uopšte donose ovakve presude.

- Vučko je moj brat i naravno da ima svu moju podršku! Ja ne znam da je iko osuđen tako kao on i to je užasna nepravda. Kakav je to sistem? Ko sudi i o čemu se ovde radi? Fuj, sram ih bilo! Uz Vučka sam milion posto i nadam se da makar ova Draganova žrtva neće biti uzaludna, već da će doći do promene zakona jer svi mi možemo biti sutra u njegovoj koži - da nevini ležimo u zatvoru zbog ličnog mišljenja ili stava. To je nedopustivo -  zaključila je Škorićeva.

G.G./ATAImages
Mira Škorić

Glumica Lidija Vukićević ističe da je zakon apsurdan, te da se na ovaj način guši sloboda govora, što smatra poražavajućim i dodaje da se uvreda mora dekriminalizovati.

- Smatram da je zakon apsurdan, pogotovo u ovom slučaju. Vučićević je dokazao svoje tvrdnje, a ipak, ide u zatvor zbog istine. S druge strane, na ovaj način se guši sloboda govora i to je pogubno za novinarstvo. Sutra niko neće smeti da saopšti istinu, jer postoji šansa da će se druga strana uvrediti. Neće svako imati novac da plati tako visoku cenu za svoje reči, iako su istinite. Slažem se da zakon treba promeniti i dekriminalizovati uvredu, jer ovo nije dobro za društvo - zaključila je Lidija, prenosi Informer.

ATA Images
Lidija Vukićević

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike