Njihova smrt uzdrmala je javnost u 2022. godini: Zbog poteza njenog kolege svi su grcali u suzama (FOTO/VIDEO)

31.12.2022

18:00

0

Tuga i bol za njima i dalje ne jenjavaju, ali su nam ostavili u amanet mnogo toga po čemu ćemo ih se sećati

Njihova smrt uzdrmala je javnost u 2022. godini: Zbog poteza njenog kolege svi su grcali u suzama (FOTO/VIDEO)
Gorica Nešović, Massimo Savić, Igor Starović, Milan Laća Radulović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay

Godina koju ostavljamo iza nas donela je mnogo lepih, ali i tužnih trenutaka. Oni najgori su bili kada smo morali da se oprostimo od ličnosti koje su, na ovaj ili onaj način, uticali na naše živote - kroz stihove, pametne stvari koje su nam govorili i saveta koje su davali.

Zbog njih je Srbija, ali i region, plakao.

Massimo Savić

Legendarni pevač preminuo je 23. decembra u 61. godini, posle kratke i teške borbe sa karcinomom pluća.

Iza sebe je ostavio ćerku i suprugu, Eni i Mirnu, koje su se od njega oprostile emotivnim rečima koje su mnoge rasplakale.

- Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno. Nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna - napisale su one.

Milan Maricic/ATAImages
Massimo Savić

Da je tuga za njim velika u celom regionu, govorile su i poruke koje su ostavljali umetnici poput Sergeja Ćetkovića, Marije Šerifović, Bebi Dol i drugih.

Ono što je svima žao jeste što je Massimo imao velike planove za 2023. godinu, ali i sam je bio svestan da ih možda neće ispuniti. Naime, on bi proslavio 40 godina karijere, a želeo je barem još toliko.

Milan Laća Radulović

Vest o smrti Milana Laće Radulovića pronela se regionom 20. decembra, a sve je ostavila u šoku. Sin legendarne Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute bio je na odmoru u Izraelu, kada mu se 12. decembra izgubio svaki trag. Nekoliko dana kasnije pronađen je mrtav na ulici.

Laća je sahranjen u utorak, 27. decembra na Novom groblju, u porodičnoj grobnici, gde će počivati pored majke Marine i brata Miloša

Vodio je buran i nimalo lak život, borio se sa teškim problemima, a taman kad su mnogi mislili da će odmeniti majku u pisanju tekstova, njegov život je završen. Njegov otac Futa ostao je sam.

Mnoge poznate ličnosti opraštale su se prethodnih dana od Laće, pa čak i oni sa kojima je povremeno imao javne prepirke. Kad neko ode, sve se zaboravi.

Gorica Nešović

Smrt voljene radijske voditeljke Gorice Nešović pogodila je, čini se, sve u Srbiji. Činjenica da više nećemo slušati njen glas dok pijemo prvu jutarnju kafu ili stojimo u velikoj gužvi dok se vozimo ka poslu rastužila je sve one koji su je voleli.

Gorica je preminula 6. oktobra, a svi znaju da se lavovski borila sa svim zdravstvenim problemima koje je imala. Prvo "Buđenje" koje je njen dugogodišnji prijatelj i kolega Dragan Ilić vodio nakon njene smrti bilo je posvećeno upravo njoj, te su pričali o raznim anegdotama i puštali njene omiljene pesme.

Gorica je sahranjena 10. oktobra, u prisustvu najbližih, a samo dan kasnije održana je komemoracija, na kojoj mnogi nisu mogli da zaustave suze zbog govora upravo Dragana Ilića.

"Želim da imam i trošim prilike. Ako se ne dese same od sebe, ja ću da ih proglasim. Ne mora svaka da bude specijalna." - napisala je Gorica u svojoj kolumni samo dva dana pred smrt i tako nam je, ne znajući, ostavila sjajnu poruku.

Igor Starović

Frontmen "Divljeg kestena" i idol mnogih koji su voleli njihove pesme preminuo je 17. maja u 56. godini, nakon kraće bolesti. Kako su prenosili mediji, njemu je pukla aorta, a borba za njegov život trajala je više dana.

ATAImages/Antonio Ahel
Igor Starović

U jednom trenutku on se osećao bolje, ali je kasnije došlo do pogoršanja njegovog stanja i on je preminuo.

Usled komplikacije bolesti pluća, Igor je mesec dana pre smrti bio u banji na lečenju.

Vidoje Ristović

Vidoje, iako nije bio estradna ličnost, uz svoju suprugu Nikolinu Pišek, ali i veze sa mnogim poznatim damama, to je postao. Nažalost, njegov lep život prekinula je smrt u 44. godini, 8. maja. 

Rezultati obdukcije pokazali su da je uzrok smrti upala srčanog mišića, najverovatnije virusnog porekla. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Vidoje Ristović

Ono što je obeležilo mesece posle njegove sahrane bile su svađe između njegove udovice Nikoline i oca Miše Grofa, a čini se da se njihovom raskolu ne nazire kraj.

Aki Rahimovski

Frontmen grupe "Parni valjak" napustio nas je na samom početku 2022. godine i to 22. januara. Aki je tada imao 67 godina. Ostavio je iza sebe troje dece.

ATAImages/ Antonio Ahel
Aki Rahimovski

Opisivali su ga kao buntovnika, voleo da usvaja mačke i pse lutalice, a u "Parnom valjku" proveo je nekoliko decenija svog života.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike