Stigli rezultati obdukcije Vidoja Ristovića: Saznajemo od čega je umro muž Nikoline Pišek

07.06.2022

11:15

0

Odbukcija, kao i i hemijsko-toksikološka analiza, obavljena obavljena je upravo u cilju utvrđivanja zašto je istoričar umetnosti iznenada preminuo

Stigli rezultati obdukcije Vidoja Ristovića: Saznajemo od čega je umro muž Nikoline Pišek
nebojsa_zlatar_rodjendan_300120200030 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

U cilju utvrđivanja uzroka smrti Vidoja Ristovića, istoričara umetnosti i supruga voditeljke Nikoline Pišek, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavljena je obdukcija, kao i hemijsko-toksikološka analiza. Komisijskim veštačenjem Instituta za sudsku medicinu, Medicinskog fakulteta u Beogradu, utvrđeno je da je njegova smrt nastupila 8. maja 2022. godine u 00.22 časa usled zapaljenja srčanog mišića, najverovatnije virusnog porekla, saznaje 24sedam.

Hemijsko-toksikološkom analizom utvđeno je da je Ristović u trenutku smrti bio u stanju teške alkoholisanosti, sa 2.83 promila alkohola u krvi. Takođe, utvrđeno je i da je konzumirao lekove iz grupe sedativa, a koji nisu bili u toksičnoj koncentraciji, odnosno nisu bili u koncentraciji koja bi mogla da izazove smrt.

Analizama nije detektovano prisustvo opojnih droga i drugih nedozvoljenih psihoaktivnih susptanci poput kokaina, heroina, amfetamina, MDMA i drugih.

Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

Vidoje Ristović ATAImages/ Antonio Ahel
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike