Prvo "Buđenje" bez Gorice: Dragan Ilić puštao pesme koje je volela, sve vreme imao knedlu u grlu, a emotivna odjava je bila najteža

07.10.2022

09:39

0

Voditelj je otkrio mnoge anegdote iz života svoje drage prijateljice i koleginice

Prvo "Buđenje" bez Gorice: Dragan Ilić puštao pesme koje je volela, sve vreme imao knedlu u grlu, a emotivna odjava je bila najteža
Gorica Nešović 5 (1) - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Gorica Nešović, mnogima omiljena radijska voditeljka, preminula je juče u 59. godini. Mnogi su uživali da slušaju jutarnji program koji je godinama vodila sa kolegom i prijateljem Draganom Ilićem, a danas je on uradio prvu emisiju otkako je ona preminula.

Emisiju je, očekivano, posvetio njoj i sve vreme ju je nazivao "Buđenje za Goricu". Iako mu nije bilo lako, pričao je o mnogim stvarima koje je prošao sa njom i puštao pesme koje je ona volela.

- Kad postoji sličnost onda se rađa rivalitet. Gorica i Madona su bile slične, u nekom trenutku su bile kao dvojnice, mnogo su ličile jedna na drugu. U tom periodu je Gorica i bila na njenom koncertu. Gorica je često kroz šalu volela da kaže da je visoka plavooka žena od 185 centimetara. A verujte bila je visočija od Madone, pa barem pet centimetara - prisetio se Ilić i prikladno priči pustio Madoninu pesmu.

ATA Images/Antonio Ahel
Dragan Ilić i Gorica Nešović

U ovoj emisiji smo mogli da čujemo i da Goricu nikad nijedan gost nije odbio, ali da je imala neočekivane situacije sa njima, o čemu više možete pročitati OVDE.

Tokom emisije, Dragan je otkrio i koje je slavne ličnosti Nešovićeva volela i cenila.

Na spisku je bio Zoran Predin, frontmen slovenačke grupe Lačni Franc, kao i gitarista Rolingstonsa Kit Ričards.

Dragan je ispričao da mu je Gorica za rođendan poklonila fotografiju Kita Ričardsa sa zimskom kapom, jer je on zimsko dete. Naveo je da je Nešovićeva volela i glumca Gerija Oldmana, te da je njegovu fotografiju imala na ekranu kompjutera.

U njenu čast puštene su pesme "Eileen", koji izvodi Kit Ričards, a budući da je volela mačke, u emisiji se mogla čuti i pesma "Cat people" Dejvida Bouvija.

Printcreen/Youtube/StudioBulevar
Gorica Nešović

Dragan je takođe napomenuo da su on i Gorica želeli da vide Nila Janga uživo, čak su i ljudima iz organizacije Egzita svojevremeno sugerisali da ga dovedu u Novi Sad, zajedno sa Vanom Morisonom, da bi njih dvojica održala koncert.

Otkrio je i da nije volela svoje ime, te da je maštala da ga promeni u Nina, to je bio njen alter-ego-

Gotovo cela emisija bila je setna, ali lepa, sa puno divnih pesama i zanimljivih anegdota iz života voljene voditeljke. 

Printscreen/YouTube/RTS ordinacija
Gorica Nešović

A onda je usledila odjava, što je Draganu bilo najteže da uradi.

- Ovo će sada biti najteže. Treba da odjavim emisiju. Gorica je dosta pisala, ja sada ovo ne bih mogao da pročitam, poslednja njena priča se zove "Život". Jako je teško da kažete kako da se završi program i sa kojom pesmom da ispratim Goricu. Jedan takav rastanak smo imali sa Vladom Divljanom. I on i Gorica nikad nisu hteli da pokazuju da im nije dobro, uvek su govorili da se dobro osećaju, a kada ih pitaš zašto neće da kažu istinu, uvek je bilo isto: "Da ne smaram". Znam da nas sluša i sa ovom pesmom završavam današnje buđenje. Ništa Goco, čujemo se u ponedeljak u šest - završio je drhtavim glasom Ilić.

Emisija je završena numerom Vlade Divljana "Odnesi me".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike