Po čemu ćemo pamtiti Goricu Nešović: Bila je omiljeni glas koji čujemo ujutru i vodila tihu borbu, ali kao lavica

06.10.2022

14:55

0

Autor: D.A.

Karijeru je započela sa svega osamnaest godina

Po čemu ćemo pamtiti Goricu Nešović: Bila je omiljeni glas koji čujemo ujutru i vodila tihu borbu, ali kao lavica
Gorica Nešović 1 - Copyright Printscreen Youtube/Zenska Tv

Srpska novinarka i jedna od najpoznatijih radijskih voditeljki Gorica Nešović, preminula je danas u 59. godini, nakon duge borbe sa bolešću. Bolovala od dijabetesa. Za bolest je saznala tek posle 10 godina tihe borbe.

Svoju karijeru je započela sa 18 godina 1982, kada je postala je član redakcije Omladinskog programa Ritam srca, koji se tada emitovao na Studiju B, a iz kojeg je kasnije nastao Radio B92. Od 1989. do 1991. eksperimentisala je sa različitim žanrovima : Vampir kviz, One man show, Poplava. Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe Videodrom i Neosvest.

Bila je i urednica beogradskog Radija City.

Tokom osamdesetih godina radila je i kao Disk-džokej u tada popularnim klubovima Akademija, Fuzija i Buha, gde je birala muziku Nakon toga Gorica Nešović radi kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji „Dizanje".

Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem. Posle četiri godine buđenja na talasima „Radio Beograda“, pozitivne vibracije, koje dugogodišnji voditeljski tandem stvara, seli se na frekvencije novog radija – Indeks.

Printscreen Youtube/STUDIO BULEVAR
Gorica Nešović

Zajedno su uređivali i vodili jutarnji program „Buđenje" svakog radnog dana na pomenutom nacionalnom radiju. Pošto su se 2003. godine na radiju „B92“ upustili u zajedničko vođenje jutarnjeg programa „Dizanje", Gorica i Dragan su uvideli da su jedno drugome delić slagalice koji je nedostajao da bi slika bila potpuna, pa su tako osnovali i produkciju Supermiš d.o.o. Gorica je napisala i tri romana, „Priči nikad kraja" sa svojom prijateljicom Jelicom Greganović, „Kuvarica" i „Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike