Sahranjen Igor Starović: Porodica i prijatelji uz belo cveće i „Kristinu" ispratili pevača na večni počinak (FOTO/VIDEO)

21.05.2022

10:45

0

Frontmen je preminuo 17. maja, posle kraće bolesti

Sahranjen Igor Starović: Porodica i prijatelji uz belo cveće i „Kristinu" ispratili pevača na večni počinak (FOTO/VIDEO)
sahrana Igor Starović - Copyright 24sedam/Goran Sivački ATAImages/Antonio Ahel

Frontmen „Divljeg kestena" Igor Starović sahranjen je danas, 21. maja, oko pola jedan posle podneva na groblju „Lešće" u Beogradu. Porodica i prijatelji, među kojima je bilo i poznatih ličnosti, teška srca su mu uputili poslednji pozdrav.

Kuma i koleginica Zorana Pavić sve vreme je plakala, pored neutešne braće pevača Aleksandra, Andreja i Borisa. Ispraćen je na večni počinak uz čuvenu „Kristinu", koju izvodi „Kesten". Na kovčegu, kao i oko njega, bilo je dosta belog cveća.

- Za odlazak voljenih srce i duša nikada nisu spremni, posebno kada je prerano... Igorova smrt nas je zatekla nespremne. Kako je njegova i majka još trojice sinova po mnogo čemu posebna, za svoju četvoricu je govorila „jato dečaka za skute me držali i otrgnuli". Na žalost, došao je trenutak da se jedan ptić iz jata vrati u majčino gnezdo. Iako je svoje ovozemaljsko putovanje prerano završio jer nije ostvario mnoge snove, utehu za Igorosvu smrt možemo pronaći u bogatoj riznici njegove duše. On je živ, samo je druga stvarnost u kojoj jesmo. Svi koji smo ga lično poznavali, čuvaćemo ga zauvek u najlepšem sećanju... Mirno spavaj dragi Igore, hvala ti na svemu... Ljubav je tamo gde si ti - održala je govor jedna Starovićeva prijateljica i koleginica, s kojom je sarađivao u produkcijskoj kući.

Sahranjen Igor Starović 24sedam/Goran Sivački
 

Podsetimo, Igor Starović stekao je veliku slavu s „Kestenom", koji je nastao 1992. godine. Za sobom, ostavio je mnoge hitove poput „Suze krijem, same teku", „Kristina", „Nataša", „Zorane", „Rođendan"... Pre nepunih godinu dana, grupa je zajedno s Igorom dobila priznanje „Beogradski pobednik" za „doprinos i očuvanje tradicije u pop muzici".

Po obrazovanju, Igor je bio diplomirani arheolog. Uz sve to, velika ljubav bila mu je i košarka.

Starovićev brat Boris nedavno je za medije ispričao kako je tekla pevačeva borba s bolešću. Teška srca, istakao je kako se nije izvukao iako nikoga iz njegovog okruženja nije napuštala nada do poslednjeg trenutka. U Sokobanji je, najpre, bio proveo nekoliko meseci ne bi li se rešio problema s plućima. Međutim, mnogo ih se na kraju nanizalo, pa se to odrazilo i na njegovo srce. Pošto je aorta otišla - više mu nije bilo spasa. Glavna sestra iz Kliničkog centra bila je obavestila najbliže kako, uprkos velikom trudu, na kraju nije postojao „ni promil nade da se izvuče".

Prema rečima prijateljice i koleginice Jelene Ristić Štefanec za domaću štampu, poslednjih dana se svakako javljao najmilijima iz bolničke postelje, govoreći kako vreme leti. Prema daljim napisima, najveća želja mu se za života nije ostvarila - da postane otac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike